A A A K K K
для людей із порушенням зору
Водянська громада
Запорізька область, Василівський район

Енергодарське управління ГУ ДПС у Запорізькій області

Дата: 30.12.2021 15:35
Кількість переглядів: 266

Запорізькі ФОПи поповнили місцеві бюджети на 1,2 мільярда гривень

 

З початку року фізичні особи-підприємці спрямували до місцевих бюджетів 1 мільярд 236 мільйонів гривень єдиного податку, що на 274 мільйони гривень або на 28,5 відсотка більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Як повідомив начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов, найбільші суми єдиного податку сплатили ФОПи до бюджету м. Запоріжжя – 811,3 мільйона гривень, мелітопольські і веселівські підприємці направили до скарбниць майже 127 мільйонів гривень, бердянські і приморські – 85 мільйонів гривень, енергодарські, кам'янсько-дніпровські та великобілозерські – 34,5 мільйона гривень, василівські та михайлівські – 31,5 мільйона гривень, Запорізького району – 32,5 мільйона гривень тощо.

Всього у Запорізькій області за спрощеною системою оподаткування працюють 55 тисяч підприємців-фізичних осіб. Найбільш чисельною є друга група єдиного податку, яку обрали 23670 платників, у третій групі зареєстровано 22758 представників бізнесу, у першій – 8462.

Крім цього, представники малого і середнього підприємництва є роботодавцями для 23525 запоріжців.

Нагадаємо, з 1 січня наступного року ставка єдиного податку для платників першої групи становитиме 248,1 гривні (10 відсотків від прожиткового мінімуму),  для другої групи – 1300 гривень (20 відсотків від мінімальної зарплати), для третьої групи – 5 відсотків від доходу або 3 відсотки від доходу за умови сплати податку на додану вартість.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу "InfoTAX".

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

 

Керівникам підприємств із зарплатними боргами необхідно до нового року розрахуватися зі своїми працівниками

 

У Запоріжжі під керівництвом голови облдержадміністрації Олександра Старуха відбулося чергове засідання обласної комісії щодо погашення заборгованості та легалізації заробітних плат, додержання мінімальних гарантій в оплаті праці. До розгляду проблемних питань роботодавців долучились заступник начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Олена Щедровська, представники Запорізької ОДА, керівники інших органів виконавчої влади та підприємств.

На початку заходу Олександр Старух повідомив про ситуацію в регіоні з несвоєчасними розрахунками з працівниками та результати діяльності комісії упродовж нинішнього року.

Так, загальна сума боргів зменшилась на 23,3 мільйона гривень або на 21 відсоток, проте значною проблемою залишається заборгованість на підприємствах державного сектору економіки.

Учасники засідання детально проаналізували основні питання – стан виконання доручення Прем'єр-міністра України щодо погашення заборгованості із заробітних плат до кінця 2021 року, а також причини утворення боргів у листопаді та перспективи їх ліквідації.

Члени комісії заслухали очільників комунальних підприємств і приватних компаній Бердянського, Василівського та Запорізького районів, які наростили борги перед працівниками. За підсумками обговорення роботодавцям надані доручення щодо погашення своєчасно невиплачених доходів вже найближчим часом.

Також присутнім доповіли про перебіг та аспекти одноразового добровільного декларування активів фізичних осіб.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь