A A A K K K
для людей із порушенням зору
Водянська громада
Запорізька область, Василівський район

Безвісти зниклі нарешті знайшлися: у Заповітному урочисто відкрили меморіал 32 героям Другої світової війни

Дата: 06.10.2021 16:03
Кількість переглядів: 829

У селі Заповітне Василівського району вчора, 5 жовтня, відбулося урочисте відкриття пам’ятного знаку та меморіалу воїнам, які загинули на території Кам’янсько-Дніпровського району, захищаючи свою рідну землю від німецько-фашистських загарбників.

Як повідомляє пресслужба Енергодарської міської ради, 32 воїна, які багато років вважалися зниклими безвісти, нарешті повернули свої імена – їхні прізвища викарбували на нещодавно встановленому меморіалі.

У Заповітному урочисто відкрили меморіал 32 героям Другої світової війни: безвісти зниклі нарешті знайшлися.

Свій великий внесок у цю благородну справу зробив енергодарський краєзнавець Володимир Марченко, який є командиром військово-пошукового загону «Нікопольський плацдарм». Для Володимира Тарасовича пошук загиблих героїв ­став справою життя – він займається цим вже понад 50 років. Завдяки зусиллям Володимира Марченка вже встановлені імена та поховані майже 100 солдат та офіцерів.

На відкриття меморіалу з’їхалося чимало людей з різних населених пунктів нашого регіону.

Володимир Тарасович також розповів, що у часи війни, особливо в 1943-1944 роках, у запеклих боях за південну частину Нікопольського плацдарму протяжністю по фронту 120 км, а вглиб – 40 км, взяли участь не тільки основні військові частини та підрозділи, але й велика кількість штрафних рот та загороджувальних загонів. Тому найскладніший пошук загиблих воїнів саме в цій частині, адже втрати штрафних рот були величезними і навіть не відображалися у документах.

Спільно з Володимиром Марченком пошуками героїв війни займаються ще 12 його однодумців. Бо, окрім розкопок, великий сегмент діяльності полягає у тривалій роботі з військовими архівами.

На святі Володимир Тарасович висловив щиру вдячність за надання матеріальної допомоги для виготовлення пам’ятників загиблим воїнам трудовому колективу і профспілці ВП «Атоменергомаш». Окрему подяку за багаторічну підтримку військово-пошукового загону «Нікопольській плацдарм» отримали заступники міського голови Енергодара Іван Самойдюк та Сергій Холод. Також слова вдячності за велику допомогу і сприяння у проведенні пошукових робіт отримав директор ПАТ «Племзавод «Степной» Анатолій Волков.

 

МедіаЦентр Енергодар

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь