A A A K K K
для людей із порушенням зору
Водянська громада
Запорізька область, Василівський район

Серпнева конференція педагогічних працівників Водянської ОТГ

Дата: 28.08.2021 09:02
Кількість переглядів: 824

“Тенденції розвитку сучасної освіти: готовність до нового 2021-2022 навчального  року»

 

    27 серпня 2021 року в актовій залі відділу освіти, молоді та спорту Водянської сільської ради  відбулась  серпнева конференція педагогічних працівників закладів освіти Водянської сільської ради, де було обговорено основну тему “Тенденції розвитку сучасної освіти: готовність до нового 2021-2022 навчального  року».

    Педагоги Водянської об’єднаної територіальної громади підвели підсумки розвитку освіти в 2020/2021 навчальному році та визначилися з основними завданнями на 2021/2022 навчальний рік.

 

     У роботі конференції взяли участь заступник голови сільської ради Ірина Зикова, начальник відділу освіти, молоді та спорту Водянської сільської ради Ірина Іваніщак, директори та вчителі закладів загальної середньої освіти, директори та вихователі закладів дошкільної освіти.

      До учасників серпневої педагогічної конференції звернулася заступник сільського голови Ірина Зикова, яка привітала всіх присутніх з початком навчального року. Ірина Федорівна зазначила, що вчитель - це не професія, це покликання, яке надихає, дає сили та ідеї. Це особливе відчуття значимості, яке присутнє у кожного, хто пов’язаний із дітьми. Ви, педагоги, формуєте майбутнє, від вас залежить патріотичність нашого покоління. І напередодні навчального  року я закликаю вас стати творцями нашого майбутнього, стати співавторами нашої освітянської реформи і тоді вона буде такою, якою повинна бути.

     З вітальним словом до педагогів та підведенням підсумків 2020-2021 навчального року звернулася начальник відділу освіти,  молоді та спорту Ірина Іваніщак, яка зосередила увагу педагогів на тому, що в умовах освітньої реформи «Нова українська школа» важливим є забезпечення наступності між дошкільною і початковою ланками освіти, оскільки гармонійний розвиток особистості дитини у період дошкільного дитинства та старту шкільного життя – основа подальшого її успіху в умовах безперервної освіти.

Із доповіддю про стан та перспективи розвитку дошкільної освіти виступила методист дитячого садочку «Сонечко» Ірина Борисенко.

      Для учнів 1-4 класів Водянської ОТГ створено новий освітній прості НУШ ( а це 27 класів початкової школи): сучасний дизайн, нове навчальне обладнання, дидактичне та методичне забезпечення, мобільні одномісні парти та стільці, новітні програмні  та технічні засоби: мультимедійні  комплекси, інтерактивні дошки, комп’ютери, копіювальна техніка. Про реалізацію основних засад концепції НУШ у початкових класах  доповіла керівник методичного обєднання вчителів початкових класів Світлана Сідельникова.

        З метою модернізації та поліпшення матеріально-технічної бази закладів освіти Водянської сільської ради  для створення сучасного освітнього середовища, яке забезпечить необхідні умови, засоби і технології для надання якісних освітніх послуг у 2020-2021 навчальному році  було проведено: капітальний ремонт покрівлі спортивного залу та актового залу КЗ «Заповітненська ЗОШ І-ІІІ ст..», капітальний ремонт системи опалення КДЗО «Ясла-садок «Веселка»; капітальний ремонт даху, утеплення фасаду КЗДО «Ясла-садок «Сонечко»; поточний ремонт укосів КЗ «Водянська ЗОШ І-ІІІ ст.. №1 ім. Ф.О.Окатенка»; поточний ремонт тротуарів та майданчиків навколо КЗ «Нововодянська ЗОШ»; поточний ремонт котельні КЗДО «Ясла-садок «Сонечко»; закінчення робіт  з реконструкції даху КЗ «Заповітненська ЗОШ»; . Про матеріально-технічне оснащення закладу освіти  Новодянська ЗОШ І-ІІІ ст.. розповіла директор школи Тетяна Лисенко.

         У 2020 -2021 роках були внесені корективи у навчальний процес закладів загальної середньої освіти. Навіть в умовах складних карантинних обмежень, пріоритетом залишається якість освіти. Для організації навчання безумовно було обрано дистанційну форму. Як проводилося навчання на дистанційній формі у Дніпровській ЗОШ І-ІІІ ст.. №1 розповіла вчитель інформатики Юлія Матківська.

Про систему виховної роботи КЗ «Дніпровська ЗОШ І-ІІІ ст..№2 доповіла заступник директора з виховної роботи Катерина Тарасова.

       В закладах ЗСО Водянської сільської ради створені належні умови для забезпечення фізичного виховання і масового спорту. Постійно проводиться фізкультурно-оздоровча робота серед школярів – уроки фізичної культури, шкільні спартакіади, спортивні заходи присвячені Олімпійському тижню, турніру, обласні змагання. Звіт про свою роботу за 2019-2021 рік  доповів директор Водянського сільського центру фізичного здоровя населення «Спорт для всіх» Сергій Левченко.

       Зберегти життя і здоров'я усіх учасників освітнього процесу - наше першочергове завдання сьогодні! Нехай новий навчальний рік стане роком професійних досягнень, особистих звершень освітян, а життя виставляє лише гарні оцінки!

Микола Ященко

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь