A A A K K K
для людей із порушенням зору
Водянська громада
Запорізька область, Василівський район

Головне управління Пенсійного Фонду України в Запорізькій області

Дата: 19.08.2021 15:27
Кількість переглядів: 714

Сплачуйте єдиний внесок своєчасно

і в розмірі не менше мінімального страхового внеску

 

Заробітна плата – одна з головних економічних категорій, яка поєднує інтереси працівників, суб’єктів господарювання та держави і безпосередньо впливає на рівень життя населення. Виплата заробітної плати «у конверті» позбавляє працівників соціальних пільг та виплат, гарантованих державою та зменшує надходження до бюджетів усіх рівнів. Кожен громадянин має право на заробітну плату не менше від установленого мінімального розміру.

З січня 2004 року в Україні запроваджено принцип пенсійного страхування, відповідно до якого страховий стаж людині зараховується за умов сплати страхових внесків. На сьогодні право на пенсію та її розмір прямо залежить від того, чи сплачував роботодавець єдиний соціальний внесок із нарахованої заробітної плати в розмірі не менше мінімального страхового внеску.

Варто зазначити, що з 1 січня 2021 року мінімальний розмір заробітної плати складає 6000 грн., а єдиного соціального внеску 1320 грн.

Таким чином роботодавці зобов’язані щомісячно нараховувати працівнику за повний відпрацьований місяць заробітну плату не менше 6000 грн.

Частиною 5 статті 8 Закону України від 08.07.2010 № 2464-VІ «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» передбачено, якщо база нарахування єдиного внеску не перевищує розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який нараховується заробітна плата, сума єдиного внеску розраховується як добуток розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який нараховується заробітна плата та ставки єдиного внеску у розмірі 22 відсотка, за умови перебування у трудових відносинах повний календарний місяць.

По Водянській сільській об'єднаній територіальній громаді  протягом січня – лютого 2021 року 4 суб’єкта господарювання не здійснили доплату до мінімального страхового внеску по 6 застрахованим особам. Відповідно зарахування страхового стажу буде здійснено пропорційно сплачених страхових внесків, у зв'язку з чим  у розрахунок стажу для визначення права на пенсію увійде не повний робочий місяць.

 

Шановні роботодавці!

Легалізуйте зайнятість населення, своєчасно сплачуйте єдиний соціальний внесок відповідно до норм чинного законодавства.

 Шановні працівники!

Для реалізації своїх трудових прав та забезпечення належного рівня свого майбутнього, наполягайте на легальному оформленні трудових відносин через укладання трудового договору. Здійснюйте постійний контроль страхового стажу за допомогою ключа електронно-цифрового підпису через Портал Електронних послуг ПФУ - portal.pfu.gov.ua та мобільний застосунок «Пенсійний фонд» у зручному форматі з мобільних пристроїв.

 

Головне управління Пенсійного Фонду України в Запорізькій області



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь