A A A K K K
для людей із порушенням зору
Водянська громада
Запорізька область, Василівський район

Пам’ять ніколи не згасне

Дата: 09.05.2021 15:18
Кількість переглядів: 994

У квітучому травні Водянська громада разом з усім українським народом відзначає День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та День пам’яті та примирення. Пандемія та карантинні обмеження внесли корективи в заплановані заходи. У кожному населеному пункті традиційно щороку відбувались масові заходи, що об’єднували людей в прагненні зберегти пам'ять про подвиги захисників рідної землі та нагадати людству яку ціну доводиться платити за спокій і мир. Та цьогоріч покладання квітів та урочисті мітинги відбулись із залученням вузького кола людей – представників влади, працівників освіти, культури та молоді, ветеранської організації.

         Заходи до Дня Перемоги у селі Водяне розпочалися біля стели воїнам-визволителям, які полягли в боях за Батьківщину. Знаходячись в умовах карантину та не порушуючи його правил, мешканці села поклали квіти до памятника. Також представники відділу освіти , молоді та спорту Водянської сільської ради  та адміністрація Водянської ЗОШ №1 і Водянської ЗОШ №2 поклали квіти і корзинки до обеліска Ф.О.Окатенка.  Виконавчий комітет сільської ради поклали квіти до братської могили, де поховані бійці, які загинули під час визволення села Водяне та бійці винищувального батальйону і активу села, яких фашисти розстріляли в період фашистської окупації в 1941-1944 роках.

 

        9 травня відбулося покладання квітів  до обеліска Слави з нагоди 76-ї річниці завершення Другої світової війни у селищі Заповітне. Староста села Любов Пойта, директор Заповітненської ЗОШ Володимир малий та присутні  вшанували світлу пам’ять тих, хто віддав своє життя за мирне майбутнє.    

      Староста Дніпровського старостинського округу Людмила Моловічко разом з мешканцями села вшанували пам‘ять загиблих   хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятника воїнам-визволителям у Другій світовій війні.

 

       В  Нововодяному  староста старостинського округу Андрій Синоренко разом з мешканцями села поклали квіти до памятника загиблим воїнам. У заході також  взяв участь педагогічний колектив Нововодянської ЗОШ на чолі з директором школи Тетяною Лисенко, які підготували святковий відеоконцерт до Дня Перемоги, в якому прозвучали пісні, які  народилися під час Великої Вітчизняної війни, та композиції сучасних  авторів, вірші, підготували хвилюючий ліричний танець.

      Сьогодні, як і багато років тому, в далекому 45-му, День Перемоги залишається радісним та сумним одночасно. Радісний він, бо принесло на нашу землю мир, закінчення воєнного лихоліття. А сумне, бо ціна цієї радості – життя мільйонів наших співвітчизників. Саме вони, наші захисники, наближали День Перемоги.

    Водянська територіальна громада пам’ятає та завжди буде пам’ятати героїв! День Перемоги - велике свято. Все менше і менше ветеранів приходить на площі, щоб ми їм змогли відважити уклін до самої землі. Світла пам'ять всім загиблим в роки Другої світової війни. Низько схиляємо перед ними голови !!!

   Вітаємо вас зі святом Перемоги! Найголовніше, чого хочеться побажати в цей день, це того, за що боролися наші діди — мирного життя в нашій державі! Нехай над головою завжди буде ясне небо і яскраве сонце! Бажаємо вам здоров’я, радості і щастя! Нехай перемога супроводжує скрізь і завжди, нехай поруч будуть тільки добрі і щирі люди!

 

Микола Ященко

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь