A A A K K K
для людей із порушенням зору
Водянська громада
Запорізька область, Василівський район

Вітаємо з підтвердженням звання «народний аматорський колектив» НФК «Джерело»

Дата: 25.01.2021 19:52
Кількість переглядів: 449

        Розглянувши матеріали, подані обласною атестаційною комісією з присвоєння звання «народний», «зразковий» аматорським колективам, керуючись Положенням про народний «зразковий» колектив закладів культури системи Міністерства культури України, затвердженим наказом Міністерства культури і мистецтв України від 23.06.99 року №415, колегія Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації постановила:

     Підтвердити звання «народний аматорський колектив» народному фольклорному колективу «Джерело» комунального закладу «Інформаційно-просвітницький центр культури і дозвілля» Водянської сільської ради Камянсько-Дніпровського району.

Комісія   відзначила   високу  виконавську майстерність  та  сценічну  культуру   усіх   творчих  колективів  Запорізької області.

Народний фольклорний колектив «Джерело» КЗ «Інформаційно-просвітницький центр культури і дозвілля» Водянської сільської ради - добре знаний не тільки в межах району та області, а також в багатьох містах України. Він був створений у 1984 році. З березня 2010 року  його керівником стала Любов Олексіївна Мироненко, змалку закохана у народну пісню. Маючи гарні вокальні дані та поетичний талант, вона зуміла так організувати роботу в колективі, що за короткий час він здобув визнання не тільки в районі, а й в області та за її межами.

На сьогоднішній день у колективі беруть участь 8 обдарованих жінок, 2 чоловіків Концур  Микола Андрійович та Огурцов Леонід Володимирович і четверо молодих майбутніх зірочок Пригода Катерина, Драч Любов, Грібова Кіра та Щелкунова Стефанія , які разом з керівником збирають та популяризують українські народні пісні свого рідного краю. Любов Олексіївна, яка є незмінним керівником колективу, вмілий організатор, вимоглива та працелюбна, з материнською відповідальністю береже і цінує кожну свою учасницю. Тому в колективі панує дружня атмосфера і кожна проведена репетиція є плідною.

В репертуарі НФК «Джерело» - пісні річного календарного циклу, а також козацькі, весільні, жартівливі, родинно-побутові та ліричні пісні. Цей колектив неодноразово брав участь у Всеукраїнських, обласних фольклорних оглядах та святах, в онлайн-конкурсах. Народний фольклорний колектив «Джерело» має велику кількість подяк , грамот, нагород.

Тож вітаємо НФК «Джерело» з підтвердженням звання і бажаємо не зупинятися, а рухатися вперед і підіймати національну культуру.

Микола Ященко

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь