A A A K K K
для людей із порушенням зору
Водянська громада
Запорізька область, Василівський район

Головне управління ДПС у Запорізькій області

Дата: 16.12.2020 20:10
Кількість переглядів: 366

 

Запорізькі підприємства сплатили більше мільйона гривень за користування радіочастотами

 

За січень-листопад від запорізьких суб'єктів господарювання до державного бюджету надійшло 1 мільйон 15 тисяч гривень рентної плати за використання радіочастотного ресурсу (без даних великих платників, зареєстрованих у Східному управлінні Офісу ВПП ДПС). Як повідомив начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов, порівняно з минулим роком надходження зросли на 8 відсотків.

Компанії та установи регіону спрямували до скарбниці 626 тисяч гривень рентної плати за використання радіочастотного ресурсу, а фізичні особи-підприємці 389 тисяч.

Найбільші суми перерахували до бюджету підприємства обласного центру – 438 тисяч, м. Бердянськ, Бердянського та Приморського районів – 302 тисячі, м. Енергодар, Кам’янсько-Дніпровського та Великобілозерського районів – 70 тисяч, Василівського та Михайлівського районів – 56 тисяч, м. Мелітополь, Мелітопольського та Веселівського районів – 55 тисяч тощо.

Усього в регіоні зареєстровано 141 суб'єкт господарювання, які використовують засоби радіозв'язку і радіомовлення. Серед них 105 юридичних осіб та 36 фізичних осіб-підприємців.

Нагадаємо, підприємства, яким надано право користування радіочастотним ресурсом України на підставі ліцензій або дозволу, повинні обчислювати та перераховувати рентну плату до держбюджету. Її розмір залежить від виду радіозв'язку, розміру встановлених ставок та ширини смуги радіочастот по кожному регіону.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

 

 

Виробник фальсифікованого сидру може опинитися за ґратами на шість років

 

Співробітники податкової міліції Запорізької області під процесуальним керівництвом Запорізької обласної прокуратури закінчили кримінальне провадження стосовно мешканця обласного центру, який упродовж 2019-2020 років незаконно виготовляв та реалізовував сидр.

Алкогольні напої вироблялися в кустарних умовах, з використанням різноманітних ароматизаторів та спирту під виглядом продукції підприємства-виробника іншого регіону.

Реалізація підакцизної продукції відбувалася шляхом введення в оману споживачів щодо її якості та небезпечності, у тому числі через власний сайт у мережі Інтернет.

У літній період обвинувачений здійснював постачання сурогату до місць масового відпочинку громадян на узбережжі Азовського моря.

Продовжуючи злочинну діяльність, він займався легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних внаслідок виготовлення та реалізації фальсифікату.

Наразі обвинувальний акт стосовно фігуранта провадження направлено до суду.

За вчинення вказаних злочинів передбачено максимальне покарання у вигляді 6 років позбавлення волі.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

 

 

Вебінар "Електронна звітність: Просто про сучасне"

 

Досі подаєте звіти "на папері"? Це довго і незручно. А скоро ще й річна звітність...

Пропонуємо долучитись до більшості платників, які для взаємодії з податковою службою використовують e-mail та Електронний кабінет.

Які переваги і можливості дистанційних послуг – дивіться вебінар "Електронна звітність: Просто про сучасне".

Спікери: Олена Щедровська, заступник начальника ГУ ДПС у Запорізькій області, Ольга Романенко, фахівець ГУ ДПС у Запорізькій області.

Коли? У середу, 16 грудня о 14-00.

Де? На каналі ДПС Запоріжжя в Youtube:

https://www.youtube.com/channel/UCM9GDhiRJWMQZ-FcjLqsH8g

Зберігайте дистанцію, користуйтесь перевагами онлайн сервісів!

 

 

Важливі зміни:списання недоїмки з єдиного внеску самозайнятимособам

Законом України від 04.12.2020 №1072-ІХ "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусомSARS-CoV-2"(опублікований у виданні «Голос України 09.12.2020) передбачається списання недоїмки з єдиного внеску (пункт 915 розд. VIII "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування"), а саме:

Підлягають списанню за заявою платника несплачені станом на 01.12.2020 року суми недоїмки з єдиного внескуза період з 01.01.2017 до 01.12.2020, а також штрафи та пеня, нараховані на ці суми недоїмкиі:

  • фізичним особам - підприємцям (крім підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування);
  • особам, які провадять незалежну професійну діяльність;
  • членам фермерського господарства, якщо вони не належать до осіб, які підлягають страхуванню на інших підставах.

Таке списання здійснюється, якщо зазначеними платниками не отримано дохід (прибуток) від їх діяльності, що підлягає обкладенню податком на доходи фізичних осіб, та за умови подання до 1 березня 2021 року:

а) особами, які на дату подання заяви про списання недоїмки є платниками, або у періоді з 01.01.2017 до дати подання заяви вважалися фізичним  особами -підприємцями (крім підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування):

 - державному реєстратору за місцем знаходження реєстраційної справи фізичної особи-підприємця заяви про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності;

- та до податкового  органу – звітності з єдиного внеску з 01.01.2017 року до 01.12.2020 року. Такі документи подаються виключно у випадку, якщо вони не були подані раніше.

 б) особами, які станом на дату подання заяви про списання недоїмки є платниками, або у періоді з 01.01.2017 до дати подання заяви вважалися особам, які провадять незалежну професійну діяльність, або членам фермерського господарства:

- до податкового органу за основним місцем обліку заяви про зняття з обліку як платника єдиного внеску;

- та звітності з єдиного внеску за період з 01.01.2017 до 01.12.2020. Такі документи подаються виключно у випадку, якщо вони не були подані раніше.

Після отримання у встановленому законом порядку відповідних відомостей від державного реєстратора або заяви про зняття з обліку як платника єдиного внеску та за умови подання платником єдиного внеску зазначених документів (якщо відповідні документи не були подані раніше) податковий орган протягом 15 робочих днів проводить камеральну перевірку, за результатами якої приймає рішення про списання суми недоїмки, штрафних санкцій і пені або вмотивоване рішення про відмову списання суми недоїмки, штрафних санкцій і пені.

Рішення про відмову списання недоїмки, штрафних санкцій і пеніможе бути прийнято, якщо за результатами перевірки буде встановлено, що:

1) платник отримав дохід (прибуток) від здійснення підприємницької та/або незалежної професійної діяльності протягом періоду з 01.01.2017 до 01.12.2020;

2) суми недоїмки, а також штрафи та пеня, нараховані на суми недоїмки, були в повному обсязі самостійно сплачені платником або стягнуті.

Якщо суми недоїмки, а також штрафи та пеня, нараховані на суми недоїмки, були частково самостійно сплачені платником та/або стягнуті у порядку, передбаченому цим Законом, податковий орган приймає рішення про списання суми недоїмки, штрафних санкцій і пені у частині, що залишилася несплаченою.

 

Важливі зміни: підтримка бізнесу в період карантину

Законом України від 04.12.2020 №1072-ІХ "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусомSARS-CoV-2"  (опублікований у виданні «Голос України 09.12.2020) передбачені наступні зміни:

  • звільненняплатниківєдиногоподаткупершоїгрупи:

 

  • відсплатиєдиногоподатку за грудень 2020 року та січень – травень 2021 року (крімвипадківпорушення умов застосуванняпершоїгрупиплатниківєдиногоподатку)(п. 52підрозд. 10 розд. XXПКУ);

 

  • від нарахування, обчислення та сплати єдиного внеску за грудень 2020 року, січень – травень (включно) 2021 року за себе. Такі особи можуть прийняти рішення про нарахування, обчислення та сплату єдиного внеску за зазначені періоди в розмірах та порядку, визначених Законом про ЄВ. Інформація про такі сплачені суми зазначається у звітності про нарахування єдиного внеску (п. 910.1 розд. VIII "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування").

 

  • для платників єдиного податку 1 групи, які не сплачували страхові внески за грудень 2020 року, січень – травень 2021 року, такі періоди включаються до страхового стажу та вважається, що страхові суми було сплачено у розмірі мінімального страхового внеску (п. 145.1 розділу XV "Прикінцеві положення" Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування");

 

  • визначено, що право податкової застави не застосовується, якщо загальна сума податкового боргу платника податків не перевищує ста вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3060 грн) (п. 89.2 ст. 89 ПКУ);

 

  • визначено, що податкова вимога не надсилається, а заходи, спрямовані на погашення податкового боргу, не застосовуються, якщо загальна сума податкового боргу платника податків не перевищує ста вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3060 грн) (п. 59.1 ст. 59 ПКУ);

 

  •  передбачено відстрочення до 29.12.2021 року погашення податкового боргу (у тому числі штрафних санкцій, пені та процентів за користування розстроченням/відстроченням), платників податків - фізичних осіб, у тому числі самозайнятих осіб, що у загальній сумі не перевищує 6800 грн.

Відстроченняздійснюється за місцемоблікуплатникаподатків – фізичної особи за йогозаявою, без нарахуванняпроцентів за користування таким відстроченням.Списанняподаткового боргу безподання заяви здійснюється, якщо його сукупнийрозмірза усімаподатками і зборами не перевищує 3060 грн (включно)станом на 1 листопада 2020 року та залишивсянесплаченим/непогашеним станом на дату списання (п. 12підр.10 розд. XX ПКУ);

 

  • списанняпені та штрафнихсанкцій у разіпогашення платникамиподатківподаткового боргу, що виник станом на 01.11.2020, протягом 6 місяців з дня набраннячинності Законом №1072 та за умови сплати поточних податкових зобов’язань (крімвизначених Законом №1072 випадків)(п. 23підр.10 розд. XX ПКУ);

 

  • списанняподаткового боргуплатникамподатків (у тому числі штрафних санкцій та пені) у разі, якщосукупнийрозмір боргу платника за усімаподатками і зборами не перевищує 3060 грн та його не погашено станом на 01.11.2020 року (п. 24підр.10 розд. XX ПКУ);

 

  • визначено, що підлягають списанню за заявою платника несплачені станом на 01.12.2020 року суми недоїмки з єдиного внескуза період з 01.01.2017 до 01.12.2020, а також штрафи та пеня, нараховані на ці суми недоїмки, нараховані:

 

  • фізичним особам - підприємцям (крім підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування);
  • особам, які провадять незалежну професійну діяльність;
  • членам фермерського господарства, якщо вони не належать до осіб, які підлягають страхуванню на інших підставах.

Таке списання здійснюється, якщо зазначеними платниками не отримано дохід (прибуток) від їх діяльності, що підлягає обкладенню податком на доходи фізичних осіб, та за умови подання до 1 березня 2021 року заяви та документів;

  •  встановлено, що не оподатковується податком на доходи фізичних осіб, податком на прибуток підприємств, єдиним податком доходи (одноразова матеріальна допомога, компенсації), отримані відповідно до ст. 2 - 4 Закону України "Про соціальну підтримку застрахованих осіб та суб’єктів господарювання на період встановлення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусомSARS-CoV-2" (п.15, п.16 підр.1, п. 54 підрозд. 4, п. 6. п.7 підрозд. 8роздXX ПКУ);

 

  •  передбачено формування контролюючим органом Реєстру набувачів одноразової компенсації суб’єктам господарювання витрат, понесених за сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за найманих осіб, та здійснення розрахунку розмірів сум таких компенсацій для їх виплати суб’єктам господарювання - юридичним особам (п.п. 191.1.101 ст. 191 ПКУ).

 

Що необхідно знати підприємцямпро сплату єдиного внеску з 1 січня 2021 року?

Законом України від 13.05.2020 №592-ІХ «Про внесення змін до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», передбачені зміни у сплати єдиного внеску самозяйнятими особами, які набувають чинності з 01.01.2021 року, а саме:

  • для фізичних осіб - підприємців (крім тих, які обрали спрощену систему оподаткування), осіб, які провадять незалежну професійну діяльність та членів фермерського господарства скасовується обов’язок сплачувати мінімальний розмір єдиного соціального внеску за місяці, у яких не було отримано доходу (прибутку) (п.2 част. першої ст. 7 Закону «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» №2464).

Тобто, для фізичних осіб, які застосовують загальну систему оподаткування, осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, та членів фермерського господарства, у разі якщо не отримано дохід (прибуток) у звітному періоді або окремому місяці звітного періоду, самостійне визначення бази нарахування єдиного внеску є виключно правом, а не обов’язком для зазначених платників.

  • звільняються від сплати за себе єдиного внеску фізичні особи-підприємці та особи, які провадять незалежну професійну діяльність, якщо вони отримують пенсію за віком, або за вислугу років, або є особами з інвалідністю, або досягли віку, встановленого ст. 26 Закону «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу. Такі особи можуть бути платниками єдиного внеску тільки добровільно (част. четверта ст. 4 Закону № №2464).

 

  • звільняютьсявідсплатиєдиноговнескуза себе (п.98розд.VIII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону №2464):

- особи, якіпровадятьнезалежнупрофесійнудіяльність, за умовивзяттяїх на облік як фізичнихосіб  - підприємців і провадження ними одного виду діяльностіодночасно як фізичною особою  - підприємцем, так і особою, яка провадитьнезалежнупрофесійнудіяльність;

- особи, якіпровадятьнезалежнупрофесійнудіяльність та фізичні особи  - підприємці, якімаютьосновнемісцероботи, за місяцізвітногоперіоду, за якіроботодавцембулосплаченостраховийвнесок за таких осіб у розмірі не меншемінімального страхового внеску.

Крім того, нагадаємо, що Законом України "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусомSARS-CoV-2"  від 04.12.2020 №1072-ІХ:

- звільненовіднарахування, обчислення та сплатиєдиноговнескуплатниківєдиногоподаткупершоїгрупи за періоди з 1 по 31 грудня 2020 року, з 1 по 31 січня, з 1 по 28 лютого, з 1 по 31 березня, з 1 по 30 квітня та з 1 по 31 травня 2021 року за себе.

Тобто єдиний внесок спрощенці 1-ї групи не сплачують за грудень 2020 року та 5 місяців з січня по травень (включно) 2021 року. Важливо, що законом чітко визначено, ці місяці несплати єдиного внеску включаються до страхового стажу єдинника 1-ї групи.

 

Важливі зміни: спрощенців першої групи тимчасово звільнено від сплати єдиного податку та єдиного внеску

Законом України  "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-Co V-2" від 04.12.2020 №1072-ІХ       (опублікований у виданні «Голос України» 09.12.2020р.), передбачені пільги для фізичних осіб-підприємців платників єдиного податку 1-ї групи.

Так,платникиєдиногоподаткупершоїгрупитимчасовозвільняються:

-відсплатиєдиногоподатку за грудень 2020 року та січень – травень 2021 року, (крімвипадківпорушення умов застосуванняпершоїгрупиплатниківєдиногоподатку) (п. 52підрозд. 10 розд. XX «Перехідні положення « ПКУ);

- від нарахування, обчислення та сплати єдиного внеску за періоди з 1 по 31 грудня 2020 року, з 1 по 31 січня, з 1 по 28 лютого, з 1 по 31 березня, з 1 по 30 квітня та з 1 по 31 травня 2021 року за себе. Такі особи можуть прийняти рішення про нарахування, обчислення та сплату єдиного внеску за зазначені періоди в розмірах та порядку, визначених Законом про ЄВ. У такому разі інформація про сплачені суми зазначається у звітності про нарахування єдиного внеску (п. 910.1 розд. VIII "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування").

Для фізичних осіб – підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування і належать до першої групи платників єдиного податку та які не сплачували страхові внески за періоди з 1 по 31 грудня 2020 року, з 1 по 31 січня, з 1 по 28 лютого, з 1 по 31 березня, з 1 по 30 квітня та з 1 по 31 травня 2021 року такі періоди включаються до страхового стажу та вважається, що страхові суми було сплачено у розмірі мінімального страхового внеску, визначеного законодавством для кожного з таких періодів" (п. 145.1 розділу XV "Прикінцеві положення" Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування").

Тобто єдиний внесок та єдиний податок спрощенці 1-ї групи можуть не сплачувати за грудень 2020 року та 5 місяців з січня по травень (включно) 2021 року. Важливо, що законом чітко визначено, що ці місяці несплати єдиного внеску включаються до страхового стажу єдинника 1-ї групи.

 

Важливі зміни у застосуванні РРО єдинниками

Законом України № 1017-ІХ від 01.12.2020 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо лібералізації застосування реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку та скасування механізму компенсації покупцям (споживачам) за скаргами щодо порушення встановленого порядку проведення розрахункових операцій частини суми застосованих штрафних санкцій» (опублікований у виданні «Голос України» 09.12.2020р.) передбачені зміни щодо застосування РРО/програмних РРО, а саме:

З 1 січня 2021 року РРО/програмні РРО повинні застосовувати:

  •  підприємці-платники єдиного податку другої - четвертої груп, які реалізують:

 

  • технічноскладніпобутові товари, щопідлягаютьгарантійному ремонту,

 

  • ювелірні та побутові вироби з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння;

 

  • лікарськізасоби та виробимедичногопризначення;

 

  • надають платні послуги у сфері охорони здоров’я;

 

  •      при перевищенні в календарному році обсягу доходу понад 220 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року (тобто обсягрічного доходу, при перевищенніякого РРО застосовуєтьсянезалежновід виду діяльності, становитиме 220 розмірівмінімальноїзаробітної плати, встановленої на 1 січнязвітного року і якщомінімальна зарплата на 01.01.2021 року становитеме 6 тисячгрн, то такийграничнийрозмір складе 1млн 320 тис грн).

З 1 січня 2022 року РРО та/або програмні РРО повинні застосовувати всі фізичні особи-підприємці-платники єдиного податку (крім ФОП-платників єдиного податку першої групи).

Нагадаємо, що до 01.01.2021 року РРО/ програмні РРО повинні застосовувати підприємці-платники єдиного податку 2-4 груп у разі:

 - перевищення в календарному році незалежно від обраного виду діяльності обсягу доходу понад 1 млн. грн.;

 - здійснення реалізації технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, а також лікарських засобів та виробів медичного призначення.

 

Строк сплати юридичними особами земельного податку

Об’єктом обкладення земельним податком є: - земельні ділянки, які перебувають у власності або користуванні; - земельні частки (паї), які перебувають у власності.

Підприємства - платники плати за землю самостійно обчислюють суму плати за землю щороку станом на 01 січня і не пізніше 20 лютого поточного року подають до контролюючого органу за місцезнаходженням земельної ділянки податкову декларацію, з розбивкою річної суми рівними частками за місяцями (п. 286.2 ст. 286 ПКУ).

Також, підприємство має право подавати щомісяця звітну податкову декларацію, що звільняє його від обов’язку подання декларації не пізніше 20 лютого поточного року, протягом 20 календарних днів місяця, що настає за звітним (п. 286.3 ст. 286 ПКУ).

Податкове зобов’язання щодо плати за землю, визначене у податковій декларації на поточний рік, сплачується рівними частками за місцезнаходженням земельної ділянки:

- щомісяця протягом 30 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового (звітного) місяця (п. 287.3 ст. 287 ПКУ).

За нововідведені  земельні ділянки платник плати за землю подає податкову декларацію протягом 20 календарних днів місяця, що настає за звітним (п. 286.3 ст. 286 ПКУ).

Податкове зобов’язання за нововідведені земельні ділянки, визначене у податковій декларації, сплачується за місцезнаходженням земельної ділянки за податковий період, який дорівнює календарному місяцю, щомісяця протягом 30 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового (звітного) місяця (п. 287.4 ст. 287 ПКУ).

У разі якщо платник податків не сплачує узгоджену суму грошового зобов’язання, такий платник податків притягується до відповідальності у вигляді штрафу у таких розмірах:

  • при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, — у розмірі 10% погашеної суми податкового боргу;
  • при затримці більше 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, — у розмірі 20% погашеної суми податкового боргу.

Також, після спливу 90 календарних днів, наступних за останнім днем граничного строку сплати податкового зобов’язання, на суму податкового боргу нараховується пеня відповідно до норм ст. 129 ПКУ.

Ставка податку за земельні ділянки, нормативну грошову оцінку яких проведено (незалежно від місцезнаходження), встановлюється:

  • у розмірі не більше 3% від їх нормативної грошової оцінки, для земель загального користування - не більше 1% від їх нормативної грошової оцінки, а для сільськогосподарських угідь - не менше 0,3% та не більше 1% від їх нормативної грошової оцінки, а для лісових земель - не більше 0,1% від їх нормативної грошової оцінки.

Ставка податку встановлюєтьcя у розмірі нe більше 12% їx нормативної грошової оцінки зa земельні ділянки, якi перебувають у постійному користуванні cуб'єктів господарювання (крiм державної тa комунальної форм власності).

Ставки земельного податку за земельні ділянки, нормативну грошову оцінку яких не проведено, встановлюються:

  • за земельні ділянки, розташовані за межами населених пунктів або в межах населених пунктів, – у розмірі не більше 5% від нормативної грошової оцінки одиниці площі ріллі по області, а для сільськогосподарських угідь – не менше 0,3% та не більше 5% від нормативної грошової оцінки одиниці площі ріллі, а для лісових земель – не більше 0,1% від нормативної грошової оцінки площі ріллі.

 

 

ГУ ДПС у Запорізькій області

 

У Запорізькій області легалізовано працю 7290 громадян

 

З початку року фахівці податкової служби регіону разом із представниками органів виконавчої влади і місцевого самоврядування у складі спільних робочих груп проводили превентивну роботу з керівниками підприємств і підприємцями.

Як повідомив начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов, у результаті роз'яснювальних заходів роботодавці добровільно оформили 7290 працівників. Їм було виплачено 37,2 мільйона гривень доходу, а це, в середньому, 5 тисяч гривень на одну особу.

Додаткові надходження до бюджетів склали 15,4 мільйона гривень, зокрема, 6,7 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб, 8,2 мільйона гривень єдиного внеску та 500 тисяч гривень військового збору.

Крім того, завдяки контрольним заходам було виявлено 153 особи, які здійснювали трудову діяльність без належного оформлення. Матеріали перевірок надіслані до ГУ Держпраці для вжиття відповідних заходів.

Також податківці провели 296 документальних перевірок суб’єктів господарювання, які мали ризики щодо ухилення від оподаткування під час виплати заробітної плати співробітникам. За виявлені порушення донараховано 20,5 мільйона гривень, у тому числі 17,3 мільйона податку на доходи фізичних осіб, 2,3 мільйона єдиного внеску та 900 тисяч гривень військового збору. На даний час з цієї суми скарбниці отримали 3,4 мільйона гривень.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

 

У запорізьких "підпільників" виявлено 2,5 тони підакцизної продукції

 

Співробітники податкової міліції Запорізької області в рамках операції "Акциз-2020" та кримінального провадження за ч.3 ст.204 Кримінального кодексу України встановили факт зберігання 2,5 тони рідини з характерним запахом спирту, призначеної для подальшої реалізації.

За результатами обшуків вилучено 2,5 тони спиртової рідини, а також алкогольні напої без марок акцизного податку України встановленого зразка та автотранспортний засіб, який використовувався для перевезення нелегально виготовленої підакцизної продукції.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь