A A A K K K
для людей із порушенням зору
Водянська громада
Запорізька область, Василівський район

«ЗАБУТТЮ НЕ ПІДЛЯГАЄ. ДО 87 -РІЧНИЦІ ГОЛОДОМОРУ 1932-1933 РР. В УКРАЇНІ».

Дата: 29.11.2020 18:35
Кількість переглядів: 362

Щорічно у четверту суботу листопада в Україні  проходять жалобні заходи, приурочені вшануванню пам’яті жертв Голодомору 1932-33 років. Ці жахливі сторінки в історії українського народу відгукуються болем та щемом у душі кожного небайдужого до подій того часу.

      Тож, 28 листопада, біля пам'ятного знака жертвам Голодомору в с. Нововодяне відбувся мітинг-реквієм. Вшанувати пам'ять мільйонів співвітчизників, які стали жертвами тяжкої трагедії в історії українського народу, прийшли староста Нововодянського старостинського округу Водянської сільської ради  Андрій Синоренко, представники   установ, організацій. До пам’ятника жертвам голодомору було покладено квіти та колоски. Учасники мітингу-реквієм приєдналися до загальноукраїнської хвилини мовчання, схиливши голови біля пам’ятника загиблим.

      Цього ж дня,староста Дніпровського старостинського округу Людмила Моловічко та в.о. директора ІПЦКіД Ірина Половкова  разом з представниками організацій  приєдналася до вшанування пам’яті мільйонів загиблих співвітчизників, провели мітинг-реквієм, жалобні заходи. Покладеними квітами до хрестів, пам’ятних знаків жертвам голодоморів, пом’янули своїх рідних, близьких…Бо ж практично немає таких сімей, які б не постраждали від голоду 1932-1933 років.

       У відділі освіти, молоді та спорту Водянської сільської ради оформлено виставку-інсталяцію присвячену цій даті «Ви забули... А ми знаємо і пам’ятаємо. Приєднуйся до нас! Голодомор 1932-1933 років», на якій представлені документи та матеріали, які розкривають перебіг, причини та наслідки трагедії Голодомору для українського народу.

 

      28 листопада 2020 року у с. Заповітне Заповітненського старостинського округу Водянської сільської ради також відбулися жалобні заходи з нагоди Дня пам’яті жертв Голодомору в Україні «Запали свічку Пам’яті» за участі керівництва старостинського округу, представників трудових колективів та громадськості.

       Голодомор 1932-1933 років в Україні забрав життя кожного 5-го українця. Це була страшна трагедія для українського народу, трагедія «штучно» влаштована з метою знищення будь-яких проявів державності. Голодомор став тією ціною, яку український народ заплатив за прагнення до свободи. Україна і світ вшановують пам'ять про Голодомор та інші великі трагедії народів як данину непростому минулому та запоруку недопущення подібних явищ у майбутньому. Наш святий обов’язок – об’єднати зусилля і зробити все можливе, щоб ці трагічні сторінки історії ніколи не повторились або були забутими.

 

Микола Ященко

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь