Водянська громада
Запорізька область, Василівський район

Енергодарське управління ГУ ДПС у Запорізькій області

Дата: 02.06.2020 21:37
Кількість переглядів: 474

 

Запорізькі власники VIP-автівок сплатили 2,5 мільйона

 

З початку року до місцевих бюджетів Запорізького регіону надійшло 2  мільйони 456 тисяч гривень транспортного податку. Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Петро Філімонов, близько 1,9 мільйона сплатили компанії та організації, у власності яких є елітні авто. Громадяни спрямували до скарбниць 596 тисяч гривень. Лише у квітні було сплачено майже півмільйона гривень транспортного податку.

За чотири місяці від оподаткування транспортних засобів доходи міського бюджету Запоріжжя становили 1,2 мільйона, м. Мелітополь, Мелітопольського та Веселівського районів – 259 тисяч, Оріхівського та Гуляйпільського районів – 255 тисяч, Пологівського, Більмацького та Розівського районів – 165 тисяч, м. Бердянськ, Бердянського та Приморського районів – 152 тисячі тощо.

У цьому році у Запорізькій області транспортний податок сплачують 120 юридичних та 39 фізичних осіб, які володіють легковими автомобілями з датою випуску до п'яти років та середньоринковою вартістю понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати (1 мільйон 771 тисяча 125 гривень).

Перелік таких автівок розміщено на сайті податкової служби: https://tax.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/pereliki-/334862.html. Ставка податку – 25 тисяч гривень на рік.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

Продаж підакцизної продукції додав запорізьким місцевим скарбницям 53 мільйони

 

У січні-квітні цього року суб'єкти господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю підакцизними товарами, сплатили до місцевих бюджетів 53 мільйони гривень акцизного податку. Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Петро Філімонов, порівняно з минулим роком скарбниці громад отримали на 7 мільйонів 200 тисяч або на 16 відсотків більше.

Найбільші суми забезпечили до бюджетів підприємства і підприємці м. Запоріжжя – 17,5 мільйона, м. Мелітополь, Мелітопольського та Веселівського районів – 12,7 мільйона, м. Бердянськ, Бердянського та Приморського районів – понад 6 мільйонів, м. Енергодар, Кам'янсько-Дніпровського та Великобілозерського районів – 5,1 мільйона, Василівського та Михайлівський районів – більше трьох мільйонів, Запорізького району – майже два мільйони тощо.

Для реалізації підакцизної продукції представникам бізнесу видано понад чотири тисячі ліцензій, зокрема, 1540 – на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, 1120 – на продаж тютюнових виробів. Крім того, продовжено термін дії 3880 документів, призупинено дію 358, анульовано 513. Таким чином станом на початок травня кількість діючих дозволів склала 7974. Від ліцензування роздрібного продажу підакцизних товарів місцеві бюджети отримали 11,3 мільйона гривень.

З початку року в сфері обігу підакцизних товарів податківці провели 206 перевірок, за результатами яких відповідно до законодавства застосовані фінансові санкції на суму 41 мільйон 133 тисячі гривень.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

Запорізькі податківці видали платникам 27 тисяч електронних ключів

 

За п'ять місяців 2020 року до податкової служби регіону за електронними ключами звернулися 12 тисяч запоріжців. З початку року їм було видано 27228 кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів. Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Петро Філімонов, порівняно з відповідним періодом 2019 року кількість клієнтів запорізьких підрозділів Кваліфікованого надавача ЕДП Інформаційно-довідкового департаменту ДПС зросла на три тисячі.

Для отримання ключів юридичним і фізичним особам необхідно мати мінімальний пакет документів та заповнити заяву. Детальна інформація про підготовку та реєстрацію тут: https://acskidd.gov.ua/etrusted-services.

Крім того, платники можуть самостійно сформувати сертифікати терміном до 2 років. Для цього слід завантажити відповідне програмне забезпечення або отримати нові ключі в режимі онлайн на сайті.

Дистанційно оновити сертифікати зможуть лише ті користувачі, які мають:

– чинні сертифікати (наприклад до закінчення строку чинності сертифікатів залишилося декілька днів);

– незмінні реєстраційні дані (ПІБ, адреса реєстрації місця проживання, код ЄДРПОУ організації тощо);

– особистий ключ, доступний лише користувачу та не є скомпрометованим.

Докладно про це – за посиланням: https://acskidd.gov.ua/manage-certificates.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь