A A A K K K
для людей із порушенням зору
Водянська громада
Запорізька область, Василівський район

Сільський голова Водянської ОТГ відзітував про роботу за 2019 рік. (Частина 2)

Дата: 15.05.2020 21:14
Кількість переглядів: 563

Фото без опису

Організація громадських робіт та робіт тимчасового характеру в об`єднаній територіальній громаді .

На виконання  Програми було створено 30 тимчасових робочих місць,  залучено до громадських робіт 117 безробітних  громадян.

Фото без опису Фото без опису
Загальна  вартість  робіт  в 2019 році склала - 361тис. 362 грн., у т.ч. профінансовано витрат (50%)  за рахунок  власних доходів бюджету Водянської ОТГ – 180тис. 681 грн.  Така ж сума 180тис. 681 грн . була профінансована за рахунок коштів   Запорізького обласного центру зайнятості.

Матеріальна підтримка мешканців сіл що увійшли до складу об`єднаної територіальної громади Водянської сільської ради.

Протягом 2019 року до  Водянської сільської ради мешканцями громади  було надано 15 заяв та повних пакетів документів  на отримання матеріальної допомоги, всі заяви було задовільнені   Загальна сума виплаченої матеріальної допомоги громадянам – 10 тис. грн.

 

Надання допомоги на поховання деяких категорій осіб виконавцю волевиявлення.

 Протягом  минулого  року  за кошти  місцевого бюджету було поховано 3 одиноких громадянина,  які  померли  на території  громади.

 Загальна сума видатків на поховання безхатченків склала  6 тис. 54 грн.

Утримання  в належному стані житлово-комунального господарства  Водянської ОТГ.

 В рамках програми було профінансовано витрати в сумі  226 тис. 681 грн.  на утримання системи водопостачання та водовідведення в належному стані та  проведення    поточного  ремонту  дахового покриття комунального  будинку  в селищі Заповітне. 

 
Забезпечення вуличного освітлення населених пунктів що увійшли до складу об`єднаної територіальної громади Водянської сільської ради.
                               Профінансовано  видатків з бюджету  на суму   289тис.833 грн.  Для оплати  за спожиту електроенергію зовнішнього  освітлення  населених пунктів.
 

Утримання територій населених пунктів в належному стані, що увійшли до складу об`єднаної територіальної громади.

Протягом року  проводились роботи  з благоустрою населених пунктів, також в межах  програми  було придбано господарські товари, матеріали, обладнання та інвентар для проведення робіт по благоустрою:

- борона АГД 1,8 – 2шт.;

- косарка роторна -1 шт.;

- спортивний майданчик -1 шт.;

- профінансовано покоси трави.;

 - послуги з ліквідації  несанкціонованих смітєзвалищь та території населених пунктів громади. Видатки на зазначені заходи  склали - 330тис 628 грн.

Фото без опису Фото без опису

 

Співфінансування  проекту  реконструкція  гідротехнічних споруд  для захисту від підтоплення с. Водяне  Кам`янсько - Дніпровського  району Запорізької області.

Протягом 2019 року на території села Водяне було пробурено та встановлено 9 свердловин водопониження аерліфтного типу з 9 запланованих.  Будівництво та реконструкція свердловин проводилась за кощти  екологічного фонду  обласного бюджету.

Фото без опису

Фінансування  пільг  на оплату послуг зв`язку окремих категорій населення у Водянській ОТГ .

За рахунок коштів місцевого бюджету профінансовано  послуги  зв’язку (телефон) мешканцям громади  які мають  право на пільгове користування  телефоном  16тис.726 грн.

Забезпечення соціальних гарантій особам, які надають соціальні послуги згідно постанови КМУ від 29.04.2004 №558 .

 На виконання заходів, передбачених Програмою, в бюджеті об?єднаної територіальної громади на 2019 рік  було передбачено фінансування в сумі 5408 грн. Фактично  витрачено   2тис.917 грн. Кошти перераховувались Управлінню працю та соціального захисту Кам? янсько –Дніпровської РДА.

Забезпечення  хворих  на  цукровий діабет препаратами інсуліну.

В реєстрі осіб хворих на цукровий діабет на обліку перебуває 38 мешканців Водянської ОТГ.  На 2019 рік було передбачено фінансування  100тис. грн., фактично використано 68тис. 402 грн.

Кошти для закупівлі препаратів  інсуліну та забезпечення ним  хворих  передавались до КУ  Кам? нсько-Дніпровська ЦРЛ.

 

Захисту населення  і  територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

Мета програми сприяння покращення  матеріально-технічного забезпечення 17-ДПРЧ, яка обслуговує територію Водянської об’єднаної територіальної громади Кам’янсько-Дніпровського району для  забезпечення профілактики виникнення пожеж та аварій, громадської безпеки при виникненні надзвичайних ситуацій. Бюджетом ОТГ на 2019 рік було передбачено 50тис. грн., фактично профінансовано придбання палива на суму 49 тис.996 грн.  

 

Забезпечення  харчування учнів 1-4 класів загальноосвітніх навчальних закладів Водянської сільської ради.

Бюджетом громади  в 2019 році  було затверджено  фінансування  в розмірі  1млн. 349тис. 460,0 грн, для безкоштовного одноразового харчування учнів 1-4 класів, харчування дітей–сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», дітей батьки, яких загинули під час участі в антитерористичній операції, дітей батьки яких перебувають в зоні антитерористичній операції. Фактично касові видатки  на харчування  дітей безкоштовно   склали  868 тис. 117,97 грн. Заходи передбачені Програмою на 2019 рік виконані в повному обсязі.

 

Впровадження системи відео спостереження Водянської ОТГ.

З метою   контролю  забезпечення громадського порядку на території  громади  було передбачено фінансування в обсязі 40тис. грн.,  для створення системи відеоспостереження на території КЗ «Дніпровська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» №2. На виконання заходів  програми  встановлено 15 камер відео-спостереження,  вартість  виконаних робіт – 40,0 тис.грн.

Фото без опису Фото без опису

Оздоровлення та відпочинку дітей Водянської сільської ради.

Влітку   2019 року  була організована робота пришкільних таборів відпочинку з денним перебуванням  школярів  на базі КЗ «Водянська ЗОШ І-ІІІ ст. № 2» (табір «Патріот») та КЗ «Нововодянська ЗОШ І-ІІІ ст.» (табір «Веселка»); мовних пришкільних таборів на базі КЗ «Дніпровська ЗОШ І-ІІІ ст. № 1» (табір «АВС») та КЗ «Заповітненська ЗОШ І-ІІІ ст.» (табір «Веселка»). Загалом  89 (14,4%) дітей пільгових категорій було охоплено відпочинком у пришкільних таборах денного перебування.

Фактичні видатки з бюджету громади, пов’язані з відпочинком та оздоровленням дітей склали  36 тис. 300 грн.

Розвиток   фізичної  культури і спорту - «Спорт для всіх».

Метою програми було  створення   умов для задоволення потреб кожного жителя об’єднаної територіальної громади Водянської сільської ради у зміцненні здоров’я, фізичному та духовному розвитку.  В рамках програми профінансовано заходи  на суму 55тис.490 грн.

Освіта молодь та спорт.

Для забезпечення  потреби  населення  в  освітніх послугах, на території  громади  функціонують 4 заклади дошкільної освіти  та 6 закладів загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів.  Всі ці заклади є  комунальною  власностю  Водянської  сільської ради.

Заклади дошкільної освіти відвідують 262 дитини віком від 1 до 6 років.  В дитячих  садках громади  функціонують 14 груп, з них 1 ясельна. Наприкінці  2019 року показник охоплення дошкільною освітою дітей від 3 до 5 років  становив 62%, від 5 до 6(7) років – 53%.

У  2019 році в школах громади здобували  освіту 1158 учнів, сформовані 76 класів. Середня наповнюваність класів становить  – 15,2. В громаді  немає жодної школи, наповнюваність якої менше 100 учнів. Виховний та навчальний процес в освітніх закладах Водянської сільської ради здійснюється українською мовою.

Вивчають українську мову поглиблено 16 (16%) учнів 8-х класів та профільно – 74 (47%) учень 10-11-х класів  закладів загальної середньої освіти.

У 10-х та 11-х класах  запроваджено профільне навчання.  Корективи в мережу профільних класів  вносяться  відповідно до запитів та інтересів учнів  і їх батьків.

В школах громади організовано роботу фізкультурно-спортивних секцій (222 учня),  функціонують  гуртки художньо-естетичного (90 учнів)  та військово-патріотичного (12 учнів) напрямків. Своєрідним показником роботи закладів освіти є участь у різноманітних заходах навчального характеру.

У минулому  році  учні  шкіл громади брали участь в  олімпіадах та інтелектуальних  конкурсах:

- у ІІ етапі  Всеукраїнських  учнівських олімпіад з навчальних предметів  прийняли участь 84 учні.

 Олімпіади  виявили  рівень знань   здібних, обдарованих  і талановитих  учнів та результативність управлінської, методичної, психологічної, педагогічної  роботи,  щодо  розвитку   здібностей і обдаровань учнів.

 За рішенням журі ІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад   визнані  переможцями  30 учнів;

- конкурс-захист науково-дослідницьких робіт  учнів-членів Малої академії наук України (наукові відділення: хімії та біології, історії, літературознавства та фольклористики, мовознавства).

 До ІІ (обласного) етапу запрошені до захисту науково-дослідницьких робіт 6 учнів;

Фото без опису- Всеукраїнський  конкурс  учнівської творчості (номінація «Література), переможець - 2 місце  ІІІ (обласного)  етапу Лойко Марія, учениця 9 класу КЗ «Водянська ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 імені Ф.О.Окатенка»;

- Всеукраїнський   квест-марафон «Чи  знаємо ми Тараса Шевченка?» на третій тур квест-марафону «Із Шевченком – у прийдешнє» до м. Канів були  запрошені два учасники  від шкіл громади.

Фото без описуЗа результатом   участі у заході   Порядіна Зоя, учениця 10 класу  Водянської ЗОШ І-ІІІ ст.  № 2 посіла   3-е   призове   місце.

             У ІІ етапі  ХХ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика  брали участь 17 учнів шкіл громади, з них 9 школярів визнані переможцями:

-  2  учні КЗ «Дніпровська ЗОШ І-ІІІ ст. № 1»;

- 3  КЗ «Водянська ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 ім. Ф.О.Окатенка», 1- КЗ «Водянська ЗОШ І-ІІІ ст. № 2»;

- 3  КЗ «Заповітненська ЗОШ І-ІІІ ст.»).

 Фото без описуУчениця 9 класу КЗ «Водянська ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 імені Ф.О.Окатенка» Олиниченко Дар’я  стала переможцем  ІІІ (обласного) етапу, зайнявши 3-е призове місце.

16 школярів від громади  брали участь у ІІ етапі Х Міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. З них 8 учнів 5-11 класів  визнано  переможцями. 

Основним  показником   якості освіти в громаді,  є  зовнішнє незалежне оцінювання(ЗНО). Важлива роль була відведена інформаційно-роз’яснювальній роботі: проведені інструктивно-методичні наради з відповідальними особами з питань ЗНО в школах,  інформування випускників та батьківської  громадськості  через  засоби  масової інформації.  В основній сесії ЗНО-2019 взяли участь 78 учнів 11 класів (77,2% від загальної кількості випускників).

Сьогодення вимагає підготовки нової генерації педагогічних працівників, підвищення професіоналізму вчителя, його національної свідомості, готовності до творчої діяльності.

В 2019році  в  школах громади   працювало 145 вчителів. З них: спеціаліст вищої категорії –  67 вчителів, спеціаліст I категорії – 19,  спеціалістів другої категорії - 12 та спеціаліст -  47.

54 вчителям присвоєно звання «старший вчитель», 11 - звання             «вчитель-методист», 9 педагогічних працівників нагороджено нагрудним знаком  «Відмінник освіти України».

Вчителі залучались до фахових випробувань: «Учитель року»,  змагання з усного рахунку «Прангліміне», фестиваль-огляд сайтів/блогів методичних об’єднань тощо. За підсумком виступу учасників всеукраїнського конкурсу «Учитель року» в Запорізькій області                       (І зональний тур) Буряк А.А., вчитель КЗ «Водянська ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 ім. Ф.О. Окатенка» (номінація «Зарубіжна література») та Борисенко О.М., вчитель КЗ «Дніпровська ЗОШ І-ІІІ ст. № 1» (номінація «Історія») посіли ІІІ призові місця, Тюрікова С.Г., вчитель КЗ «Дніпровська ЗОШ І-ІІІ ст. № 2» (номінація «Початкова школа») - V місце.

З метою піднесення ролі та авторитету педагога в суспільстві, заохочення педагогічних працівників до творчої та результативної праці у 2019 році було  здійснено щорічну виплату премій 2-ом кращим педагогічним працівникам шкіл громади.

Організація нового освітнього середовища потребує оновлення матеріальної бази та нових дидактичних засобів. Згідно розпорядження голови Запорізької обласної державної адміністрації від 28.03.2019 № 158 «Про затвердження обсягу субвенцій на 2019 рік» Водянській ОТГ виділено субвенцію з державного бюджету на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа»: на закупівлю дидактичних матеріалів – 64тис. 552 грн., на закупівлю сучасних меблів – 84тис.44 грн., на закупівлю комп’ютерної техніки – 124тис. 344 грн.

Перші класи всіх шкіл громади у 2019 році  були забезпечені необхідними матеріалами та новим обладнанням,  новим дидактичним матеріалом  для реалізації мовно-літературної, математичної  та природознавчої освітніх галузей.

            Створено  систему прозорого розподілу публічних коштів у Новій українській школі   (забезпечено   оприлюднення  закладами  освіти даних про всі кошти,  які  надходять  з  бюджету  та  інших джерел).

Заклади освіти  громади укомплектовані відповідною комп’ютерною технікою, програмним забезпеченням, підключенням до Інтернету та до єдиного  інформаційного освітнього середовища області і всіх його ресурсів у межах необхідного для успішного здійснення освітнього процесу.

У закладах освіти Водянської сільської ради належна увага приділяється  фізкультурно-оздоровчій роботі серед школярів.

На базі 6 шкіл  працюють гуртки  спортивного напрямку:  волейбол (КЗ «Водянська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 імені Ф.О.Окатенка»,  КЗ «Водянська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2», КЗ «Заповітненська ЗОШ І-ІІІ ступенів»),  боротьба вільна (КЗ «Водянська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 імені Ф.О.Окатенка»,    КЗ «Заповітненська ЗОШ І-ІІІ ступенів» ), важка атлетика (КЗ «Дніпровська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1»,   КЗ «Дніпровська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2»)  та футбол (КЗ «Заповітненська ЗОШ І-ІІІ ступенів»).

 У гуртках  спортивного  напрямку  займаюся 222 учні.  Вихованці спортивних гуртків приймали участь, як в районних турнірах так і в обласних,  відкритих Чемпіонатах, а саме:  

  Фото без описуЧемпіонат  Запорізької області з важкої атлетики серед юніорів до 20 роківЧемпіонами області стали:  Анжеліка Жукова,  Віктор Байша; срібними призерами : Анастасія Верозуб та Андрій Рекрутенко,  бронзу здобув  Дєвочкін Віталій ,  для якого ця медаль стала першою. 

Відкритий чемпіонат міста Запоріжжя з важкої атлетики серед юнаків та дівчат (кадетів) до 13 та 15 років.  За підсумками змагань  чемпіонами  стали  Анжеліка Жукова  і Анастасія  Верозуб.  Срібним призером  Олексій Жуков.

  Чемпіонат України з важкої атлетики серед юнаків та дівчат до 13 років.  Анжеліка Жукова  стала  чемпіонкою України. Це перша спортсменка  в Водянській громаді яка досягла  таких високих  результатів, дівчинці всього  12 років.

Всеукраїнський турнір з важкої атлетики на якому   Віктор Байша , учень Дніпровської ЗОШ  1-III ст. №2 з великим розривом обійшов  усіх своїх суперників і посів 1 місце встановивши при цьому рекорд  турніру.

Фото без опису Обласний Кубок з волейболу серед дівчат,  команда   Водянської ОТГ зайняла  II місце.

 Відкритий чемпіонат Громадської організації «ВФСТ «Колос» у Запорізькій області» серед дівчат «Дитяча волейбольна ліга 2019»,  команда   Водянської ОТГ зайняла  II місце.

   Відкритий чемпіонат Запорізької обласної організації ФСТ «Спартак» серед юнаків та дівчат до 13 років,  в якому взяли участь  14 учнів, з яких  5  вибороли  призові  місця а саме 2 золота  та  3  срібла.(золото Анжеліка Жукова  і Анастасія  Верозуб, срібло Світлана Мертвецова, Марія  Верозуб та Микита Онуфрієв).

  На території  Водянської  сільської ради  функціонує  центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», який очолює Левченко Сергій Васильович.  Центр активно співпрацює із Запорізьким центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх». Водянським  центром  фізичного здоров? я «Спорт для всіх »  організовано і проведено  6 спортивних заходів  а саме:  футбол( шкільні та кубок району), волейбол (шкільні та  межрайонні), пляжний волейбол (шкільні, першість району та міжрайонні).

Збірні  команди громади брали участь в обласній  спартакіаді  серед збірних команд міст, сільських районів та ОТГ у 2019 році під гаслом «Здорова молодь – здорова  нація » та у обласному Фестивалі серед регіональних центрів фізичного здоров? я населення «Спрот для всіх »  під гаслом   «Сильна нація – могутня країна ».

Культура.

У  Водянській ОТГ створений   Комунальний заклад «Інформаційно -просвітницький  центр культури і дозвілля»  в структурі  якого   4 клубних заклади, в яких  працюють  11 творчих працівників.   Культурні послуги населенню надають колективи с. Водяне  «Джерело», с. Нововодяне  «Червона калина», с. Дніпровка хор «Дніпровські зорі», с. Заповітне  вокальний ансамбль  «Степнянки».   При  клубних  закладах працюють дитячі  колективи   с.Заповітне – дитячий  танцювальний колектив  «Улыбка», вокальна група «Домисолька»,  с. Дніпровка ляльковий театр «Буратино».

Виховання  любові  до  України,  патріотизму  починається з любові до рідного краю. Традиційними в громаді стали  Дні села.  Багатолюдно із залученням усіх колективів художньої самодіяльності ОТГ й гостей відбулося  святкування по всіх селах.

Глибокою повагою вдячністю і піклуванням оточені люди похилого віку. У День людей похилого віку  проведено  урочисті заходи та святкові вогники по всіх селах громади.

Фото без описуТворчі  працівники  та колективи художньої самодіяльності  приймали участь у обласних та  Всеукраїнських конкурсах і фестивалях, а також виступали  в ювілейних заходах в інших містах і селах: «Срібна купальська роса» - місто Токмак;  IV  Національному  Євро-фольк фестивалі  НФК «Джерело»  зайняв перше місце у номінації автентичний спів (Кива Н.М.,Білик Г.М.), «Запорізька  спадщина»,  зайняв  друге  місце в номінації   автентичний спів.

Творчі  працівники    Інформаційно - просвітницького  центру культури  і  дозвілля   громади   не зупиняються  на досягнутому, і прагнуть  для підняття  культурного виховання населення  мешканців громади. До культурної масової роботи активно долучались  дитячі колективи.

Медицина.

З метою надання послуг первинної медико-санітарної допомоги  мешканцям громади   відповідно до Реформи медицини затвердженої  Урядом України  КУ  «Центр первинної медико-санітарної допомоги Водянської сільської ради » було  реорганізовано шляхом  перетворення  в Некомерційне комунальне  підприємство Центр первинної медико-санітарної допомоги Водянської сільської ради. На даний час  підприємство  працює  в нових  умовах прямого  фінансування  з державного бюджету України, відповідно до договору  укладеного з Національною  службою  здоров’я України.  

Відповідно до покладених завдань   працівники центру  надавали  населенню  первинну  медико-санітарну  допомогу;

Проводили заходи :

-  профілактики інфекційних захворювань;

-  виявлення та профілактику неінфекційних захворювань, визначення груп підвищеного ризику;

- виявлення та профілактику інфекційних захворювань, у тому числі соціально небезпечних;

-  надавали паліативної  допомогу пацієнтам на останніх стадіях перебігу невиліковних захворювань, яка включає комплекс заходів, спрямованих на полегшення фізичних та емоційних страждань пацієнтів, моральну підтримку членів їх сімей;

Я особисто та  Виконавчий  комітет Водянської сільської ради та приділяли  значну  увагу  організації    послуг первинної  медицини в громаді  та надавали  допомогу   в здійсненні підприємством  своєї діяльності та вирішенню проблем  які виникали в  ході реорганізації.

Наприкінці  свого звіту  Сергій Єрмаков  відмітив,  що  за цими начебто  простими цифрами  проведена його   щоденна   робота та робота  працівників  виконавчого  комітету  та  ради.   У  нас  залишаються дуже  багато  питань та проблем  які необхідно  вирішувати, та як завжди брак коштів та часу.

 В своїй діяльності  я  відчуваю  підтримку як жителів громади,  так і органів держаного управління району та Запорізької області. І надалі сподіваюсь на тісну та плідну співпрацю.

Від  мішканців  громади  я  чекаю не тільки критики,  а конкретних пропозицій, щодо шляхів вирішення проблем які  на даний   мають місце.

Тільки спільними  зусиллями можна  досягнути  бажаних результатів, та покращити   добробут  громади.

 

 

Микола Ященко,

депутат Водянської  сільської ради

 

 

 


Коментарі:

Анонім
2020-05-28 15:21:26

За період об"єднання Водянської об"єднаної територіальної громади з 2017 по 2020 роки зроблено дуже багато. Вважаю, що реформа місцевого самоврядування та децентралізація влади це правильний шлях по якому ми пішли. Тільки сліпий не бачить того що робиться для водянської громади та його мешканців.

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь