A A A K K K
для людей із порушенням зору
Водянська громада
Запорізька область, Василівський район

ПАМ’ЯТАТИ ЗАРАДИ МАЙБУТНЬОГО

Дата: 09.05.2020 18:45
Кількість переглядів: 433

Травневі дні для всіх нас традиційно пов’язані з пам’яттю про події Другої світової війни. Для кожного українця згадки про 1939 – 1945 роки є дуже особистими, адже в нашій країні немає жодної родини, яка не мала б власної історії про ту війну.

8 травня разом з усією європейською спільнотою ми відзначаємо День пам’яті та примирення. У цей день ми згадуємо тих, хто не повернувся з війни, чиї імена назавжди вписані в історію Другої світової, в історію десятків локальних війн та миротворчих операцій на території різних держав світу, в історію сучасної війни за незалежність та територіальну цілісність України.

9 травня ми відзначаємо День Перемоги у найбільшій і найкривавішій війні на нашій планеті. Перемоги, яка кров’ю, сльозами та всенародною пам’яттю викарбувана на меморіальних скрижалях історії.

Жертовність українського народу без жодного перебільшення стала одним з визначальних факторів у історії Другої світової. На шляху до перемоги Україна втратила мільйони життів. Тисячі населених пунктів було зруйновано. Проте наш народ не здався. Українці не лише звільнили від нацистських загарбників власну землю, але й зробили значущий внесок у звільнення всієї Європи.

У всіх населених пунктах , що складають Водянську  обєднану громаду, пройшли урочисті заходи з нагоди Дня Перемоги над нацизмом. Кожне село Водянської  громади втратило у Другій Світовій війні багато жителів: як із числа військових, так і серед мирного населення. Лік загиблим та зниклим безвісти йде на тисячі.

Заходи до Дня Перемоги у селі Водяне розпочалися біля стели воїнам-визволителям, які полягли в боях за Батьківщину. Знаходячись в умовах карантину та не порушуючи його правил, мешканці села поклали квіти до памятника. Також представники відділу освіти , молоді та спорту Водянської сільської ради  та адміністрація Водянської ЗОШ №1 і Водянської ЗОШ №2 поклали квіти і корзинки до обеліска Ф.О.Окатенка.  Виконавчий комітет сільської ради на чолі з головою громади Сергієм Єрмаковим поклали квіти до братської могили, де поховані бійці, які загинули під час визволення села Водяне та бійці винищувального батальйону і активу села, яких фашисти розстріляли в період фашистської окупації в 1941-1944 роках. Сільський голова Сергій Єрмаков наголосив: «Скільки б не пройшло часу, ми пам’ятаємо і схиляємо голову перед подвигом наших героїв, які ціною власного життя, виявляючи героїзм, мужність та відвагу, захистили в боях рідну землю та забезпечили нам майбутнє!».

В  Нововодяному  староста старостинського округу Андрій Синоренко разом з мешканцями села поклали квіти до памятника загиблим воїнам. У заході також  взяв участь педагогічний колектив Нововодянської ЗОШ на чолі з директором школи Тетяною Лисенко, які вшанували пам’ять по полеглим воїнам хвилиною мовчання.

Староста села Дніпровка Людмила Моловічко разом з адміністрацією Дніпровської ЗОШ №1 і Дніпровської ЗОШ №2 та мешканцями села вшанували пам‘ять загиблих   хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятника воїнам-визволителям у Другій світовій війні.  У селі Заповітне на День Перемоги зібралися не тільки працівники сільської ради на чолі з Антоніною Гуртовою, а також директор Заповітненської ЗОШ Володимир Малий, керівник будинку культури і ветеранська організація воїнів – афганців, які поклали квіти до братської могили, яка знаходиться на території 1 відділення  ПРАТ «Племзавод Степовий», до барельєфу Лелюшенка Д.Д. і до братської могили в с. Петровське . Хвилиною мовчання вшанували память тих, хто загинув в роки Другої світової війни.

День Перемоги - велике свято. Все менше і менше ветеранів приходить на площі, щоб ми їм змогли відважити уклін до самої землі. Світла пам'ять всім загиблим в роки Другої світової війни. Низько схиляємо перед ними голови !!!

Вітаємо вас зі святом Перемоги! Найголовніше, чого хочеться побажати в цей день, це того, за що боролися наші діди — мирного життя в нашій державі! Нехай над головою завжди буде ясне небо і яскраве сонце! Бажаємо вам здоров’я, радості і щастя! Нехай перемога супроводжує скрізь і завжди, нехай поруч будуть тільки добрі і щирі люди!

 Микола Ященко

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису

Більше фото тут>>>>>>>>>>>>>


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь