A A A K K K
для людей із порушенням зору
Водянська громада
Запорізька область, Василівський район

Інформує ГТУЮ у Запорізькій області

Дата: 30.10.2019 06:12
Кількість переглядів: 503

Фото без опису

МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ

ГОЛОВНЕ ТЕРИТОРІАЛЬНЕ УПРАВЛІННЯ ЮСТИЦІЇ

У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ

 

пр. Соборний, 164, м. Запоріжжя, 69107, тел./факс (061) 239-01-55,

Е-mail: info@zp.minjust.gov.ua, web: http://justzp.gov.ua/КодЄДРПОУ 02891463

 

25.10.2019  № 12.1-21/7261                                        На № _________________________

Сільському голові Водянської сільської ради Кам'янсько-Дніпровського району Запорізької області

Єрмакову С.В.

 

вул. Миру, 145а, с. Водяне, Кам'янсько-Дніпровський р-н., Запорізька обл., 71316

 

Щодо розміщення матеріалів в рамкахпроєкту «Я МАЮ ПРАВО!»

 

Шановний Сергію Вікторовичу!

 

В Україні та у Запорізькій області, зокрема, продовжує реалізовуватись загальнонаціональний правопросвітницькийпроєкт Міністерства юстиції України «Я маю право!» (далі – проєкт), спрямований на підвищення правової свідомості українців та інформування громадян щодо використання та захисту їхніх прав у повсякденному житті.

Втілення проєкту відбувається шляхом проведення масштабних акцій просвітницького характеру, а саме консультативних зустрічей з населенням, розповсюдження серед пересічних громадян наглядного роз’яснювального матеріалу на правову тематику (буклети, флаєри, пам’ятки, відеоролики та ін.), розробленого як Міністерством юстиції України, так і Головним територіальним управлінням юстиції у Запорізькій області.

Будемо Вам дуже вдячні, якщо Ви посприяєте Головному територіальному управлінню юстиції у Запорізькій області в реалізації цього проєкту шляхом розміщення на Вашому сайті та/або сторінці в соціальних мережах(Facebook, Instagram, Twitter) інформаційних відеоматеріалів правового характеру: «Путівник виконавчого провадження», «Stopbullying - соціальна реклама про захист прав дітей», «Дистанційне консультування в режимі онлайн», відеороликів «Знай своє право на землю», інформерів «Я МАЮ ПРАВО!».

Завантажитивідеоматеріали можна з Google-диску Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області за посиланням: https://drive.google.com/drive/u/0/folders/1o4I72D3o-8ObUzXYMxZ20Oud1-MUJ3ia.

Також просимо вишукати можливість розміщення на вищезазначенихІнтернет-ресурсахдвох статей фахівців Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області: «Нова хвиля правопросвітницького проєкту «Я маю право!» та «Щодо протидії торгівлі людьми» (додаються).

В разі виникнення питань відносно проєкту, можна звернутися до відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти Управління державної реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області (тел. (061) 23670 22).

Про результати розгляду нашого листа просимо повідомити до 08.11.2019 у паперовому вигляді та на електронну пошту (npa@zp.minjust.gov.ua).

Заздалегідь вдячні за сприяння, підтримку та сподіваємося на подальшу співпрацю.

 

Додатки: на 3 арк. в 1 прим.

 

 

З повагою

в.о. начальника  управління                                                              О.С.Долгополов

 

Нова хвиля правопросвітницького проєкту «Я маю право!»

 

На сьогодні продовжується реалізація правопросвітницького проєкту «Я маю право!» Міністерства юстиції України, який спрямований на підвищення юридичної грамотності українців та формування нової правової культури в суспільстві.

Цей проєкт активно змінював і продовжує змінювати правову свідомість громадян, реалізовує їх конституційні права та допомагає отримувати безоплатну правову допомогу.

Завдяки таким кампаніям в рамках правопросвітницького проєкту «Я маю право!» Міністерства юстиції України як: чесна платіжка, виїзд із дитиною за кордон, відповідальне батьківство, чужих дітей не буває, стоп булінг, стоп насильство, право на виконання рішення суду, маски-шоу стоп, захист прав громадян України в Криму, я маю право голосу, права споживача, громадський радник у кожну громаду, право на землю, право на субсидію, як вирішити спір,громадяни змогли отримати вичерпні відповіді на свої питання та отримати необхідну інформацію про свої права, де і як їх захищати.

У липні 2019 року Міністерством юстиції України було прийнято рішення про продовження реалізації  правопросвітницького проєкту «Я маю право!» строком до 2022 року. Новою хвилею проєкту передбачено залучення інноваційних інструментів та рішень задля спрощення доступу людей до правової інформації, розробку та введення правопросвітницьких кампанії на актуальні теми, які цікавлять громадян України, спрощення доступу людей до правової інформації.

Нагадуємо, що ключовим завданням проєкту «Я маю право!» є надання безоплатної правової допомоги, яку серед інших надають і в органах юстиції.

У разі виникнення питань можна звернутися за безоплатною консультацією за номером телефону: 0 (800) 213103.

 

 

Провідний спеціаліст відділу систематизаціїзаконодавства правової роботи та правовоїосвітиУправління державної реєстрації нормативно-правових актів правової роботита правової освітиГоловного територіальногоуправлінняюстиції

у Запорізькій області                                                                                       В.Е.Біла

Щодо протидії торгівлі людьми

 

Торгівля людьми у сучасному світі є одним із найбрутальніших масових порушень прав і свобод людини. Суспільна загроза торгівлі людьми, як надзвичайно небезпечного злочину, полягає в посяганні на невід’ємні права людини – право на повагу, на свободу та особисту недоторканність, свободу пересування і вільний вибір місця проживання, а інколи і право на життя. Торгівля людьми становить значну суспільну небезпеку для жінок, чоловіків і дітей, яких використовують з метою жебракування, сексуальної експлуатації та залучення до інших незаконних видів діяльності, які принижують честь та гідність людини.

Торгівля людьми – це здійснення з метою експлуатації, вербування, перевезення, передачу, приховування або одержання людей шляхом загрози силою чи її застосування або інших форм примусу, викрадення, шахрайства, обману, зловживання владою або уразливістю становища, шляхом підкупу, у вигляді платежів, вигод для одержання згоди особи, яка контролюється іншою особою.

Під експлуатацією людини в цій статті слід розуміти всі форми сексуальної експлуатації, використання в порнобізнесі, примусову працю або примусове надання послуг, рабство або звичаї подібні до рабства, підневільний стан, залучення в боргову кабалу, вилучення органів, проведення дослідів над людиною без її згоди, усиновлення (удочеріння) з метою наживи, примусову вагітність, втягнення у злочинну діяльність.

Як правило, злочин починається з того, що торгівці людьми пропонують своїм майбутнім жертвам привабливі можливості працевлаштування. У багатьох випадках особа дізнається про дійсні «умови договору» лише після своєї появи в місці призначення, коли в неї відбирають паспорт, вдаються до фізичного та психічного насильства щодо неї, вимагають відробити гроші, витрачені на оформлення документів, віз та проїзних квитків.

Відповідно до сучасного визначення «торгівлі людьми» вона визначається і без ознаки перетинання державних кордонів. Адже є велика кількість випадків «внутрішньої» торгівлі людьми, що відбувається під час переміщення людей з одного регіону в інший у межах однієї країни. Такі особи страждають від насильства не менше тих, кому доводиться перетинати кордон.

Аби уникнути біди в майбутньому та не потрапити в рабство, слід дослухатись до порад фахівців:

- нікому не довіряйте ваш паспорт. Документи, що засвідчують вашу особу, завжди повинні знаходитись тільки у вас;

- залиште вдома, своїм друзям чи близьким детальну інформацію про своє перебування за кордоном з адресою та контактними телефонами, а також копію свого закордонного паспорту і контракту;

- якщо ви плануєте взяти шлюб з іноземним громадянином (громадянкою), скористайтеся порадами юриста чи фахівців посольств країни, в якій ви плануєте жити, стосовно ваших прав та прав ваших дітей, народжених за кордоном та в Україні. А також пам’ятайте, що фіктивний шлюб – порушення закону. Це може стати причиною вашого ув’язнення або депортації (видворення з країни);

- не забудьте з'ясувати номери телефонів українських посольств та консульських представництв у країні, до якої ви виїжджаєте. Якщо ви опинилися у скрутній ситуації, залишилися без паспорту або вам хтось загрожує, - звертайтесь до представників посольств своєї країни;

- скористайтесь послугами неурядових організацій та служб, які активно працюють в зарубіжних країнах, надаючи допомогу особам, які опинились у складному становищі;

- зверніть увагу на те, що термін перебування на території іноземної держави зазначений у вашій візі. Порушення візового режиму унеможливлює ваш наступний виїзд за кордон;

- не забувайте, що знання хоча б елементарних слів іноземної мови значно полегшить ваше перебування за кордоном.

Торгівля людьми не визнає державних кордонів, не зважає на відмінності між розвинутими державами і державами, що розвиваються. Вона легко адаптується як до бідності, так і до розкоші, є актуальною майже для всіх народів. Отже, боротьба із цим злочином, порушенням прав людини в сучасному світі вимагає об’єднання зусиль міжнародної спільноти та громадськості кожної країни.

Звернутись до організацій, які працюють у сфері протидії торгівлі людьми, можна за наступними контактами:

527 (безкоштовні дзвінки з мобільних телефонів в Україні); 0-800-505-501 (безкоштовні дзвінки зі стаціонарних телефонів в Україні) – номери телефону Національної безкоштовної гарячої лінії з питань протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів, спеціалісти якої надають консультації іноземцям, які перебувають в Україні та українцям, які планують поїхати за кордон, або повернулися в Україну з-за кордону. Консультації надаються безкоштовно та конфіденційно! 527.org.ua – електронні консультації;

063-195-00-58 – департамент боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Національної поліції України;

044-238-16-57 – цілодобова гаряча лінія департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ;

102 – департамент інформаційної підтримки та координації поліції.

 

 

Головний спеціаліст відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти Управління державної реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції

у Запорізькій області                                                                                А.В.Грипась

Відкриття OpenSpaceу м. Мелітополь та м. Бердянськ

Традиційно на прикінці вересня у Запорізькій області відкрилися два нових сучасних офіси у форматі відкритого простору «OpenSpace» з надання послуг у сфері державної реєстрації актів цивільного стану. У цьому році, офіси європейського зразка відкрились у містах Мелітополь та Бердянськ.

Варто також відзначити, що 30 вересня був встановлений рекорд, так як в одній області за день запрацювали одразу два офіси. Тепер жителі цих міст мають можливість отримати якісні послуги у сфері державної реєстрації актів цивільного стану, завдяки оновленому обладнанню та впровадженню електронної черги. Також у зв`язку з тим що Мелітопольський відділ ДРАЦС знаходиться на другому поверсі, для інвалідів та людей похилого віку передбачено прийом на першому поверсі.

«OpenSpace» - це європейська практика оформлення офісних приміщень, яка передбачає розташування робочіх місць таким чином, що дозволяє відвідувачам отримувати послуги спеціалістів відділу не в окремих кабінетах, а в просторій загальній кімнаті. Ще одною обов’язковою умовою, є функціонування електронної черги, що зпрощує роботу спеціалістам відділу та орієнтування у черзі для відвідувачів а також, допомагає їм визначитись та обрати питання з яким вони хочуть звернутись до відділу. Серед таких питань є:

  • видача повторних документів, таких як:
    • свідоцтво;
    • витяги;
  • подання заяв на:
    • внесення змін;
    • шлюб;
    • розірвання шлюбу;
    • реєстрація народження дитини;
    • місце проживання новонародженої дитини;
  • визнання батьківства;
  • звернення громадян щодо реєстрації народження та смерті,а також поновлення та внесення змін в актові записискладені наокупованих територіях Донецької, Луганської області, Криму та міста Севастополя;
  • складення заяв на отримання правової допомоги з іноземних держав відповідно до Конвенції про правовову допомогу;
  • проставлення електронного Апостиля на документах виданих:
    • відділами державної реєстрації актів цивільного стану;
    • приватними та державнимим нотаріусами;
    • судами;
    • та на документах щодо реєстрації бізнесу.

Нагадаємо, такий формат надання послуг у сфері державної реєстрації актів цивільного стану -це проект Міністерства юстиції Украйни щодо відкриття офісів європейського зразка «Openspace» стартував рівно два роки тому, 30 вересня 2017 був запущений перший офіс на базі Дарницького районного відділу ДРАЦС у місті Києві.

Перший у Запорізькій області офіс «OpenSpace», був відкритий 27 вересня 2018 року на базі Запорізького міського нині Олександрівського районного у місті Запоріжжі відділу державної реєстрації актів цивільного стану, з моменту відкриття,станом на 01.10.2019 було:

  • прийнято громадян через термінали електронної черги – 12614;
  • видано:
    • повторних свідоцтв – 2548;
    • витягів з державного реєстру актів цивільного стану – 1152;
  • прийнято заяв на:
    • отримання електронного апостиля 640 (1221 документ);
    • державну реєстрацію шлюбу 1579;
    • державну реєстрацію розірвання шлюбу – 107;
    • внесення змін до актових записів – 53;
    • зміну імені – 25;
  • також зареєстровано народжень – 210.

Кохайтеся, одружуйтесь, народжейте дітей а про документи подбає Мін`юст!

 

 

Заступник начальника управління - начальник

відділу державної  реєстрації актів цивільного

стану Управління державної реєстрації

Головного територіального управління

юстиції у Запорізькій області                                 Т.В. Мехтієва

 

 

Доступ до результатів надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації

 

Статтею 12 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань" передбачено, що результати надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації, у тому числі виписки (крім реєстраційних номерів облікових карток платників податків та паспортних даних), підлягають обов’язковому безоплатному оприлюдненню на порталі електронних сервісів у порядку, визначеному Наказом Міністерством юстиції України від 10.06.2016 № 1657/5.

 

Щоб отримати код доступу результатів надання адміністративних послуг потрібно зробити 5 простих кроків:

 

1.  Подати документи на проведення реєстраційної дії.

 

2.  Державний реєстратор видає заявнику «Опис документів, що надаються юридичною особою державному реєстратору для проведення реєстраційної дії», на якому зазначено код доступу до результатів надання адміністративних послуг (код доступу до результатів надання адміністративних послуг розміщено у правому верхньому кутку першої сторінки опису).

 

3. Після проведення державної реєстрації в межах строку, визначеного статтею 26 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань" заявник за кодом, розміщеним на описі наданих документів, виконує пошук відомостей на сайті Міністерства юстиції України (https//usr.minjust.gov.ua) або в  пошуковому запиті в мережі інтернет вводить «БЕЗКОШТОВНИЙ ЗАПИТ ЄДР».

 

4.  Обирає критерій пошуку «РЕЗУЛЬТАТ НАДАННЯ АДМІНІСТРАТИВНИХ ПОСЛУГ» вносить унікальний номер «код доступ» натискає «Шукати» та проходить перевірку «reCAPTCHA».

 

5. За результатом пошуку можна отримати: скан установчих документів (зареєстрованих після 01.01.2016 у разі державної реєстрації створення та державної реєстрації змін до установчих документів громадського формування зі статусом юридичної особи) та виписку в електронному вигляді (у разі, коли за результатами надання адміністративних послуг формується виписка Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань").

 

Безоплатне медичне забезпечення учасників бойових дій

Людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю. Права і свободи людини та їх гарантії визначають зміст і спрямованість діяльності держави. Обов'язок держави — захищати життя людини. Кожен має право захищати своє життя і здоров'я, життя і здоров'я інших людей від протиправних посягань.

Законодавство України містить чимало актів, якими в різній мірі передбачені пільги для учасників бойових дій, але середосновнихзаймають місце Закони України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про поліпшення матеріального становища учасників бойових дій та інвалідів війни», «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» та регламентується іншими нормативними актами.

На сьогодні для учасників бойових дій  має важливе значення отримання пільг у сфері охорони здоров'я, а саме:

1. Психологічна реабілітація учасників АТО;

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь