A A A K K K
для людей із порушенням зору
Водянська громада
Запорізька область, Василівський район

З Днем народження, Водяне!

Дата: 20.10.2019 16:52
Кількість переглядів: 689

День народження села – завжди хвилююча подія для його мешканців. Адже саме в такий день кожен відчуває себе частиною великої родини. Це свято об’єднує усіх, кому село дороге, хто тут народився, живе, працює чи просто приїздить у гості. Це ще одна можливість на деякий час забути про буденні проблеми та турботи.

           Для багатьох День села – це ще один привід зібратися разом, згадати і тих, хто народився, і хто став на весільний рушник  кілька років тому, послухати музичні композиції, подивитися виступи дорослих й своїх же діточок на сцені та порадіти їхнім творчим успіхам. Цей чудовий день об’єднує людей різного віку - від малого до великого. І вітають земляків та гостей завжди щиро та гостинно.

          У Водянській обєднаній територіальній громаді восени розпочинаються такі свята. 28 вересня село Нововодяне відсвяткувало свій 100-річний ювілей, а 13 жовтня виповнилося 232 роки селу Дніпровка. Вже багато сіл відзначили свої іменини, настала черга святкувати і Водяному. Щорічно, за традицією, в третю суботу жовтня водянці відзначають День села. В цьому році це випало на 19 жовтня. Селу Водяне виповнилося 239 років.  Саме в цей день з’їжджаються до свого рідного куточка люди, які тут народилися, виросли, де відчули справжню материнську ласку та турботу, цінні поради батька.

        Водяне – це мальовниче село з добрими роботящими людьми , котрі  пишаються  своїм рідним селом , вірять у світле майбутнє , та мріють  лише про  добро, мир, щастя та злагоду.  А такі мрії завжди збуваються .

Гарно потрудилися працівники сільської ради , соціальної сфери, учні шкіл та жителі села. Було прибрано та прикрашено  дитячий майданчик, територію парку , центральну площу села.

         З 10-ї години ранку вже працювала виставка-ярмарок умільців народної творчості, які радували своєю майстерністю та самобутністю, а навколо площі розгорнувся справжній «Діснейленд».

           За традицією, свято почалося з покладання квітів до памятників загиблим воїнам, які боролися за  звільнення села, а потім всі вирушили на центральну площу, де і почалася урочиста частина свята.

      До урочистого концерту підійшли з творчістю та гумором. Готувалися серйозно. Адже таке дійство у селян буває практично раз на рік. Із теплими словами до своїх односельців звернувся сільський голова Єрмаков Сергій Вікторович. Вітаючи односельчан зі святом, Сергій Вікторович, подякував тим людям, які небайдужі до проблем громади та беруть активну участь у житті села, зокрема, тим, хто допомагав під час підготовки до святкування,  які до свята виготовили  для фотозони «Лавочку-ціловалочку» і встановили на площі.  Також, побажав селу розквіту, міцного здоров’я та добробуту громаді, наголосивши, що такі свята дають людям надію на краще життя і спонукають вірити в себе і у свої можливості.

Окрім голови громади, привітали водянців з Днем села заступник голови Кам’янсько-Дніпровської райдержадміністрації Ірина Зикова, голова Кам’янсько-Дніпровської  районної ради Михайло Пригода,  староста села Нововодяне Андрій Синоренко, староста села Дніпровка Людмила Маловічко, староста села Заповітне Антоніна Гуртова.

         Сільський голова  та ведучі концерту від усього серця вітали теплими словами односельчан. Згадали  та вручили подарунки тим  хто народився цього річ в селі,  найстаршим жителям, ювілярам та парам, які відзначили золоте весілля, спортсменам та іншим.

     Завітав лелека і у наші Водянські родини. У сімї Пархоменка Максима та Лесі народився син Максим, а у сімї Ягоменка Сергія та Людмили дочка Даша. Від голови сільської ради вони отримали подарунки.

        Найстарший житель нашого села Біліцький Семен Олександрович, якому доля на сьогоднішній день подарувала 92 роки, а найстарша жителька села Чорна Оксана Антонівна, якій виповнилося 95 років.

        Привітали і вручили подарунки сімейним парам, які  в цьому році відсвяткували золоте весілля та прожили в парі 50 щасливих років: Сущенко Микола Якович та Євдокія Іванівна, Павленко Павло Андрійович та Галина Василівна, Чорний Дмитро Євгенович та Галина Іванівна, Пархоменко Степан Павлович та Тетяна Гаврилівна, Масловець Михайло Іванович та Галина Іванівна.

         Сільський голова привітав наймолодшу Водянську сім’ю, яка народилася 12 жовтня – це Гончаренко Владислав та Анастасія і побажав їм через 50 років відсвяткувати золоте весілля на цій же сцені.

         В селі Водяне дуже велику увагу приділяють спорту. Сьогодні не забули і про спортсменів. Сергій Вікторович вручив  комплект форми і спортивні костюми для старшої волейбольної команди (Єрмаков М., Левченко О., Єрмаков В., Розанцев І., Розанцев С., Покалюк А., Піскоха І., Панов О.), яка зайняла І місце по волейболу в області. Молоде покоління бере приклад із старших, наполегливо тренуються і займають призові місця. Так команда волейболістів Водянської ЗОШ №1 отримала 16 комплектів спортивної форми. Протягом 2019 року проходили змагання з вільної боротьби (тренер Оверко П.В.) у м. Токмак, Скадовськ, де наші спортсмени стали чемпіонами області у своїх вагових категоріях: Недавня А., Ромашова Є., Лисак С., Піддубний О., Уманець А. і всі вони отримали подарунки.

За активну життєву позицію та небайдужість до проблем села  подяками  від сільської ради було нагороджено Ратєєву Г.М., Нікуліну Л.О., Гузєву В.Є., Оверка П.В., Ківу Ф.Ф., Косинську Л.В., Чаус С.І., Концура І.В., Огурцова Л.В. та інших.

      Слова вдячності пролунали  на адресу приватного підприємця Рештей В.П. та її помічникам: Білан С.М., Кузьміну І.Л., Гатальському П.Д., Баранову С.О., які підтримують порядок у селі за будь-якої погоди. Сільський голова вручив грамоти і грошову винагороду.

      Не забули і про священнослужителя протиерея отця Миколая, керівництво села подарувало церкві причіп дров для опалення.

       Після урочистої частини була проведена лотерея, в якій розігрувалось багато корисних речей: це електролобзики і перфоратори, посуд, скороварки, електосушилки, пилосос, мотокосу, телевізор та багато іншого. Головний приз – телевізор виграла Чеверда Тетяна, а найбільшу кількість призів виграв  Уткін Віктор, який придбав 25 лотерейних квитків.

       Учасниками художньої самодіяльності були підготовлені щирі виступи, концертна  програма не залишали присутніх байдужими. Прийшли привітати водянців НФК «Джерело», НФК «Надвечір’я», ФК «Україночка» (м. Енергодар),  вихованці д/с «Сонечко» показали  танок «Хороший настрій», танцювальний колектив Нововодянської ЗОШ подарували присутнім танок «Ми українці», «Люблю Гриця», «Дивна квітка», у виконанні Селезньової В. прозвучали пісні «Це моя земля», «Чари осені», «День народження», «Я бажаю вам». Прозвучали також пісні у виконанні Масловець К., Мироненко Л., Білик Н., Сущенко А., Гордієнка О., Трошиної Г., Манич М., тріо «Любава». А кожен виступ танцювального дуету Дениса та Діани Чорних супроводжувався гучними оплесками.

       Окрім концерту гості та жителі села Водяне  могли пригоститися смачною кашею, яку з любов’ю готували  Живогляд І., Мороз Н., Тараненко А., Маєвська Н., Розанцева К.  Скуштувати таку смакоту  назбиралося чимало охочих.

       Закінчилося свято грандіозним феєрверком. Від імені всіх жителів села та гостей, хочеться висловити  щиру подяку всім приватним підприємцям,  за те, що допомогли організувати свято на такому високому рівні  та надали велику фінансову та матеріальну допомогу.

Свято закінчувалось, та людям не хотілося розходитись по домівках, адже позитивні емоції і радість переповнювали кожного, хто завітав цієї погожої днини до Водяного .  Хочеться вірити, що  таке свято стане доброю традицією і в наступні роки, буде щирою фінансова підтримка від меценатів і творча – від людей.

 

Микола Ященко

Фото без описуБільше фото тут>>>>>>>

 

 

 

     

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь