A A A K K K
для людей із порушенням зору
Водянська громада
Запорізька область, Василівський район

Селу Нововодяне -100 років

Дата: 01.10.2019 19:09
Кількість переглядів: 497

В 1919 році рішенням Мелітопольського повітового комітету організовано село Нововодяне в кількості п'яти вулиць.

Перші поселенці – вихідці з села Водяне в основному молоді сім'ї, які вели індивідуальне господарство їх називали «батькобросівцями».

Молодь працювала з натхненням тому село розвивалося швидко, кількість жителів зростала.

За останні роки Нововодянська сільська рада підвищує свої темпи соціально-економічного розвитку. Відкрито  дитячий садок в с. Нововодяне, ведеться робота по освітленню вулиць сільської ради.

День села Нововодяне відзначається в останню суботу вересня. 

Цього року 28 вересня  село Нововодяне відсвяткувало свій 100-річний ювілей. На урочистостях з нагоди святкування Дня села добрі слова вітань і побажань линули з уст голови Водянської обєднаної територіальної громади Сергія Єрмакова, голови Камянсько-Дніпровської районної ради Михайла Пригоди, старости села Нововодяне Андрія Синоренка.  Теплі слова побажання успіхів у всіх справах, родинних радощів, подальшого розвитку і розквіту нашої громади прозвучали  з їх вуст. За їх словами, квітуче і красиве село Нововодяне  надалі повинно лише ставати ще кращим і багатшим, адже тут живуть люди, які заслуговують на гарне і щасливе  життя.

Також прийшли привітати ювілярів староста села Дніпровка Людмила Маловічко та староста села Заповітне Антоніна Гуртова.

Не обійшлося на святі і без приємних подарунків. За багаторічний внесок в культурний розвиток села був нагороджений колектив «Червона калина», за виховання майбутнього покоління були нагороджені колективи Нововодянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, ясла-садочок «Ромашка» та керівник гуртка Нововодянської ЗОШ Олена Лагода.

Від гостей свята отримали подарунки сімейні пари , які відсвяткували золоте весілля: Вайло Володимир Іванович та Галина Євтухівна, Кива Дмитро Іванович та Ганна Іванівна, Єрьоміни Дмитро Васильович та Ольга Василівна, Величко Микола Михайлович та Ніна Степанівна. 60-річний ювілей весілля  відсвяткувала пара Ганзенко Федора Федоровича та Марії Данилівни. Отримали подарунки і молоді пари: Круліковська Ольга і Денис,  Буряк Юрій і Вероніка.

 У виконанні артистів звучали прекрасні композиції . Для наймолодших гостей свята був батут і гірка. Потім для молоді була святкова дискотека. Свято тривало до пізньої ночі. Всі були задоволені. Свято вдалося, адже його учасники переглянули чудовий концерт,скуштували прекрасної юшки, каші.концерт,скуштували прекрасної юшки, каші.

Громада села того дня таки гарно веселилась. То ж цвіти і надалі, квітуча Нововодянська  земле! Плодонось щедро своїми врожаями на добро та достаток цим гарним трудолюбивим людям!

Микола Ященко

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь