A A A K K K
для людей із порушенням зору
Водянська громада
Запорізька область, Василівський район

Тривають роботи в установах освіти Водянської ОТГ

Дата: 22.08.2019 21:30
Кількість переглядів: 469

         Впродовж літа у Водянській обєднаній територіальній громаді  активно ведеться  підготовка установ освіти до нового навчального року і до роботи в зимових умовах. На це з державного  та місцевого бюджету виділені значні кошти.

       Так за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку здійснюється заміна покрівлі даху Водянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст.. №1 ім.Ф.О.Окатенка (1 444 367 грн.)  , а  у Водянській ЗОШ №2 укріплення фундаменту, утеплення фасаду і заміна старих вікон (1 499 990 грн.).

     -– Реконструкція школи дуже потрібна, адже ми розташовані на головній вулиці та ще і в центрі села. Школі вже 43 роки. Тому слід докласти усіх зусиль, щоб відновити школу, – говорить  директор школи №1 Віталій Чорний. – Уже давно приміщення потребує капітального ремонту, особливо це стосується даху, який є двоскатним і покритий шифером, котрий фізично зносився. Площа перед школою також давно не відповідає сучасному життю, адже заасфальтований майданчик не придатний ні для відпочинку дітей, ні для проведення якихось заходів.  Крім того, потребує заміни вікон  І поверх.

    -– Ми розпочали  укріплення фундаменту школи, – говорить директор школи №2 Валерій Зубко. – Далі ми приступимо до утеплення фасаду школи. Крім того, решту старих вікон замінимо на нові, котрі зможуть утримувати тепло. Такі заходи з енергозбереження, які ми плануємо втілити ,  дозволять економити енергію і кошти для бюджету  громади.

      За рахунок  місцевого бюджету Водянської ОТГ на залишок коштів освітньої  субвенції  зараз тривають роботи в КДЗО «Золота рибка» с. Заповітне Водянської сільської ради  - це капітальний ремонт приміщень для відкриття двох   груп, вбиральні (892 814 грн.). В КДЗО «Веселка» с. Дніпровка Водянської сільської ради – на поточний ремонт (перекриття і ремонт літніх павільонів) виділено (27 186 грн.).

     Також за рахунок місцевого бюджету профінансовано роботу в Нововодянській ЗОШ (укріплення фундаменту, заміна вікон і дверей – 555 590 грн.), у Дніпровській ЗОШ №1 здійснюється капітальний ремонт приміщення і зведення паркану (798 878 грн.).  Загалом у Водянській ОТГ в 2019 році буде відремонтовано 6 обєктів. На це виділено понад 5 мільйонів гривень.

      -В закладах проводять різнопланові роботи, такі як ремонт дахів, заміна вікон чи облаштування прибудинкових територій, укріплення фундаменту, утеплення фасадів, поточні ремонти приміщень. Деякі ремонти  планують закінчити до 1 вересня, щоб в новому навчальному році діти навчалися вже у зовсім інших умовах. Звісно, всі проблеми одразу вирішити не вдасться. Але вірю, що крок за кроком вдасться зробити так, щоб за декілька років наші діти відвідували цілком оновлені заклади», – зазначила  начальник відділу освіти, молоді та спорту  Ірина Іваніщак.

Микола Ященко

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь