A A A K K K
для людей із порушенням зору
Водянська громада
Запорізька область, Василівський район

Інформація від Енергодарської ОДПІ

Дата: 21.06.2019 18:19
Кількість переглядів: 414

Валерій Манько: "Надходження "екоподатку" від запорізьких підприємств зросли на 26 мільйонів"

 

Запорізькі підприємства, діяльність яких пов'язана із забрудненням довкілля, за п'ять місяців 2019 року сплатили 168,6 мільйона гривень екологічного податку (без даних великих платників, які перебувають на обліку в Запорізькому управлінні Офісу ВПП ДФС).

Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Валерій Манько, порівняно з минулорічними показниками надходження зросли на 26 мільйонів. Із загальної суми до державної казни перераховано майже 84 мільйони, до місцевих бюджетів – 84,7 мільйона, що, відповідно, на 19,7 мільйона та 6,2 мільйона більше, ніж торік.

Найбільші платежі спрямували суб'єкти господарювання м. Енергодар, Кам’янсько-Дніпровського та Великобілозерського районів – 142 мільйони, Вільнянського, Запорізького та Новомиколаївського районів – 10 мільйонів 744 тисяч, м. Запоріжжя – 8 мільйонів 740 тисяч, платники м. Бердянськ, Бердянського та Приморського районів поповнили бюджети на 1 мільйон 760 тисяч, Пологівського, Більмацького та Розівського районів – на 1,7 мільйона, майже стільки ж сплатили мелітопольські і веселівські підприємства.

Усього в регіоні зареєстровано 2406 платників екологічного податку.

Нагадаємо, відповідно до законодавчих змін у цьому році суттєво підвищено ставку екологічного податку за викиди двоокису вуглецю – з 0,41 гривні до 10 гривень за одну тонну.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Наповнення бюджету

Спікер: Начальник ГУ ДФС

 

 

На Запоріжжі податкові боржники погасили майже 62 мільйони гривень

 

На Запоріжжі борги зі сплати податків у січні-травні 2019 року зменшились на 61,8 мільйона гривень. З цієї суми до державного бюджету надійшло 33,4 мільйона, до місцевих – 28,4 мільйона.

Серед основних джерел скорочення недоїмки – стягнення платіжними вимогами з рахунків боржників та вилучення готівки (1 мільйон 170 тисяч), надходження від реалізації дебіторської заборгованості (860 тисяч),  продаж майна, яке знаходиться у податковій заставі (700 тисяч), розстрочення податкового боргу (2 мільйони 140 тисяч), сплата від підприємств, які знаходяться в процедурах банкрутства (1,3 мільйона), за результатами звернень до суду (600 тисяч).

Також з початку року списано безнадійний податковий борг у сумі 390 мільйонів, більшу частину з якого – у зв'язку з ліквідацією боржників (342 мільйони).

Водночас заборгованість з єдиного соціального внеску зросла на 60,3 мільйона і станом на 1 червня склала 503,3 мільйона. Упродовж п'яти місяців погашено недоїмку з ЄСВ у сумі 51,6 мільйона, у тому числі 11,5 мільйона – через органи державної виконавчої служби.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Наповнення бюджету

Спікер: Фахівець ГУ ДФС

 

Запорізьке сільгосппідприємство повернуло до бюджету 1,2 мільйона несплачених податків

 

Слідчі управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Запорізькій області під процесуальним керівництвом прокуратури Запорізької області закінчили досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом умисного ухилення від сплати податків у значних розмірах службовою особою одного з підприємств Запорізької області.

Встановлено, що головний бухгалтер агровиробництва упродовж 2015-2016 років шляхом відображення у податковій звітності недостовірних відомостей ухилився від сплати до бюджету податків на суму 1,2 мільйона гривень.

Завдяки заходам, вжитим працівниками податкової міліції під час проведення досудового розслідування, несплачені податки підприємство повернуло до бюджету в повному обсязі.

У зв’язку з повним відшкодуванням завданих державі збитків слідчий на підставі ч.4 ст.212 КК України направив до суду клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності вказаної особи.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Боротьба з ухиленням від сплати податків

Спікер: Фахівець ГУ ДФС

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь