A A A K K K
для людей із порушенням зору
Водянська громада
Запорізька область, Василівський район

НФК «Джерело» - 35 років

Дата: 22.05.2019 21:45
Кількість переглядів: 652

    Люди різного віку, професій, уподобань, звичок, співають разом в народному фольклорному колективі «Джерело». Пісня стала невід’ємною частиною їх життя. Йдуть роки, змінюється склад учасників, але колектив, який за цей час спромігся удостоїтися звання народного, завжди у постійному пошуку - пошуку нових творів, нових форм роботи і, звичайно, нових талантів.

       Фольклорний колектив «Джерело» із села Водяне відомий не лише в Камянсько-Дніпровському  районі , а і за його межами. Колектив був створений в 1984 році за ініціативи колишнього художнього керівника  Миколи Рудомана (нині вже покійний), а в 1996 році  колективу  присвоєно звання народного.

До такого високого визнання своїх творчих успіхів учасники колективу «Джерело» йшли багато років. Перший виступ відбувся в 1984 року  в сільському клубі. До складу колективу художньої самодіяльності в той час входили  більше 40 аматорів сцени. Серед них – представники різних професій, багато чоловіків. Гарний приклад для односельців.

      З часом ряди колективу поріділи. Багато учасників вже відійшли у вічність. Доречно сказати, що народний фольклорний колектив «Джерело» охоче залучає до виступів і молоду зміну. Разом з дорослими уже не один раз виступають на сцені юні водянці  Грібова Кіра, Пригода Катерина, Драч Любов, Щелкунова Стефанія. Дітей це приваблює, додає впевненості у собі, розвиває талант. В репертуарі  колективу  різноманітні твори. Та, звичайно, найбільше люблять рідну українську народну пісню.

         І сьогодні народний фольклорний колектив «Джерело» відсвяткував свій 35-річний ювілей. В святковій прикрашеній залі зібралося багато гостей, які прийшли привітати ювілярів зі святом. Також в залі були присутні ті, хто своєю творчістю писав історію «Джерела»: це Марія Антонівна Живогляд та Марія Іванівна Костенко. Ведуча свята, а вона і художній керівник колективу Любов Мироненко звернулася до присутніх з словами подяки: - «Ми раді всіх вас бачити на нашому святі, у цей травневий день. Сьогодні ми зібралися, щоб нагадати вам про себе, подарувати гарний настрій і звітувати перед вами в свій 10 річний ювілей нашої творчості на честь 35-річного ювілею НФК «Джерело». І я хочу запросити на сцену тих, хто на протязі багатьох років зберігав і відроджував українські звичаї та обряди, українську народно-пісенну культуру, тих хто зміг донести, примножити і зберегти звання НФК «Джерело» прославляючи своє рідне село.Для підняття свого професійного рівня колектив побував на багатьох конкурсах і фестивалях різного рівня: районного, обласного, міжрегіонального,

всеукраїнського, європейського. Зараз колектив нараховує 14 чоловік:  Євдокія Горлова, Наталка Білик, Тетяна Мітіна, Людмила Тихонова, Інна Сежченко, Ніна Долгополова, Ніна Огурцова, Леонід Огурцов, Стефанія Щелкунова, Любов Драч, Катерина Пригода, Кіра Грібова, акомпаніатор Микола Концур і художній керівник Любов Мироненко.

    З привітальними словами, квітами та подарунками виступили: заступник голови Водянської сільської ради Володимир Ляшенко, голова Кам’янсько-Дніпровської районної ради Михайло Пригода, колишній голова сільської ради Василь Величко, начальник відділу освіти Водянської сільської ради Ірина Іванищак, колективи вчителів Водянської ЗОШ №1 і Водянської ЗОШ №2, приватний підприємець Петро Щербина, колектив дитячого садка «Сонечко»,колектив «Дніпровські зорі» (керівник М.Гринцов) із с. Дніпровка,  колектив «Україночка» (керівник Л.Щербініна) із м. Енергодар, а також багато вітань лунало від односельців.

     У виконанні  народного фольклорного колективу «Джерело» пролунали пісні: «Не зівай Хомка- на те ярмарок», Чорна редька», «Ой там, за яром», «Стукалка-грюкалка», «Ой, біда, подруженьки», «Буряки», «Була собі дівчина», «Пливе човен», «Бузина» та багато інших. Вихованці середньої групи №2 дитячого садка «Сонечко» (вихователь Стегіна Зоя) виконали танок зі стрічками. Багато пісень пролунало від колективів  «Дніпровські зорі» та «Україночки». А на завершення свята колектив «Джерело» показав фрагмент українського весілля обряд «Розплітання коси».

    Колектив нагороджений чисельними грамотами, дипломами, подарунками.

    Завершилося свято довготривалими оплесками і вигуками «Браво».

Учасники народного  фольклорного колективу «Джерело» мають родини, дітей, внуків, багато турбот. Та впродовж вже багатьох-багатьох років завжди знаходять час для свого улюбленого захоплення – української народної пісні.

Фото без опису

 Більше фото тут>>>>>


 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь