A A A K K K
для людей із порушенням зору
Водянська громада
Запорізька область, Василівський район

Дякую тобі, мамо!

Дата: 21.05.2019 17:21
Кількість переглядів: 704

Мамо, матінко, матусю,

Я добра від тебе вчуся.

Ти найкраща в світі мама,

Ніжна, добра і ласкава!

 

       Яке велике щастя жити у цьму світі, усміхатися сонечкові, чути грайливу пісню струмочка, веселий спів пташок навесні, бачити безмежне блакитне небо, а темної ночі - міріади яскравих зірок, милуватися різнобарвними квітами на землі, ходити босоніж по зеленій травичці і відчувати приємний дотик холодної роси.

      Справді - це велике щастя. І всьому цьому ми завдячуємо найдорожчій людині у світі - своїй рідній матусі, яка народила нас, дала цю радість життя. Мамо... Перше слово, яке з радісною усмішкою вимовляє дитина, і скільки б нам не було років - п'ять чи п'ятдесят - всім завжди потрібна мати, її ласка, її погляд, її тепла посмішка, лагідні руки, найрідніший голос, її похвала, чи застереження живуть у кожному з нас з дитинства і до кінця наших днів. А ми, діти, не завжди бували лагідні з нею, частенько були неслухняними, приносили прикрість своєю поведінкою, але мамине серце, котре все вибачає, завжди любило нас, оберігало від усього на цій землі.

        Слово "мати", "мамо", "матуся" завжди асоціюється у нас з любов'ю, добротою, ласкою. Мати - найближча людина, яка піклується про нас, незалежно від нашого віку, статусу, сімейного стану, майже єдина людина, яка любить нас безумовною, щирою любов'ю.
     День матері - свято любові і поваги, і єдиним справжнім подарунком у цей день є вираз взаємної любові! Любов матері - основа і джерело життя. У цілому світі мірою гідності людини вважається її вдячність матері за життя, за всі її старання, за виховання дітей і за самопожертви.

 

День Матері відзначається у другу неділю травня, яка вважається місяцем Пречистої Діви Марії. До Матері Божої звертаються християни, просячи заступництва і допомоги. У травні, коли природа Мати виряджає свою доню Землю в пишному уборі весняних квітів у дорогу життя, праці й радості, люди висловлюють подяку материнській самопожертві і відзначають День Матері.

    Дякую, тобі мамо !

    Як до великої ріки біжать струмочки відусюди, так і до мами діточки, ідуть до гнізда свого люди. Такими словами розпочалося свято в КЗ «Дніпровська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 2» Водянської сільської ради присвячене Дню Матері.

     З пошаною та натхненням учні школи разом з вчителем мистецтва                 Слюсар Світланою Миколаївною підготували святковий концерт, присвячений  Дню Матері, під гаслом «Дякую тобі, мамо!» та солодкий подарунок для кожної мами.

       Учні 5-7 класів  підготували чудову програму, яка об'єднувала в одне ціле багато пісень та віршів про маму. У святково прибраній актовій залі зібрались батьки, учні, вчителі , адміністрація школи та запрошенні гості. Теплі привітання і побажання всім матерям прозвучали від учнів. Очі матерів світилися гордістю за своїх дітей, адже кожний учень мав можливість привітати свою найдорожчу матусю віршом. У цей день всі найкращі слова вдячності були адресовані найріднішій у світі людині - нашій неньці. Радісним та щирим було свято. Матері, які прийшли на свято, уважно слухали привітання, вдячно усміхалися та підтримували оплесками своїх артистів. А зі сцени пролунало багато пісень та віршів, стільки теплих і щирих слів, що, здавалося, навіть природа вирішила привітати матусь теплим травневим сонечком.

       Привітати матусь зі святом прийшли вихованці КЗ «Ясла-садок «Веселка», які підготували танок «Рушничок» разом із своїми вихователями Нєвзоровой С.П. та  Мірошнік А.О. А у виконанні  Слюсар С.М. прозвучала пісня «Поговори со мною мама».

       З привітальними словами звернулась до присутніх начальник відділу освіти, молоді та спорту Водянської сільської ради Іванищак Ірина Миколаївна, яка зазначила «  Безумовно, День матері - одне з найбільш зворушливих свят, тому що всі ми з дитинства і через все життя до своїх останніх днів несемо в своїй душі єдиний і неповторний образ - образ своєї матері, яка все зрозуміє, пробачить, притисне до серця і буде самовіддано любити свою дитину незважаючи ні на що.» 

       З гарними привітаннями до присутніх звернулася і директор школи Воробйова Віра Василівна, яка привітала всіх матусь з Днем Матері  і подякувала вчителю мистецтв Слюсар С.М. і учням школи  за чудово підготовлену програму.  

      Кожна мати отримала в подарунок квітку і масу задоволення від гарних дитячих виступів.

     А на кінець хочу додати: чим більшою є любов до матері, тим світлішим і радіснішим є наше життя. Чи ж не тому ми хочемо сказати їй найкращі слова вдячності? Тільки іноді буває пізно. Ми, чомусь, набагато пізніше, як належить, бачимо і усвідомлюємо роль матері в нашому житті, тому часто протягом її життя ми так і не встигаємо сказати теплі слова, пригорнути і потурбуватися про неї як належить. Вона нам вибачає, любить нас і захищає, пригортає крильми величезної материнської любові, де б ми не були. Бо вона - мати... Мати, ненька, матуся, матінка, мамочка - єдина людина у світі, яка не буває байдужою до своїх дітей. У ній стільки милосердя, співчуття, турботи, ласки... Бережіть своїх матерів, говоріть їм приємні слова, любіть їх, турбуйтеся про них, допоки вони живі, бо настане час, і вам не буде до кого прийти та прихилити свою голову. Бережіть своїх матерів!

 

Микола Ященко

Фото без опису

Більше фото тут >>>>>


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь