A A A K K K
для людей із порушенням зору
Водянська громада
Запорізька область, Василівський район

Наші вітання!

Дата: 16.05.2019 23:07
Кількість переглядів: 512

  

             Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 21.11.2018 № 1292 «Про затвердження Плану всеукраїнських та міжнародних організаційно-масових заходів з дітьми та українською молоддю на 2019 рік з метою пошуку та підтримки здібних, обдарованих, талановитих дітей і молоді та їх творчого розвитку, задоволення потреб у творчій самореалізації, популяризації мистецтва писанкарства, комунальним закладом «Запорізький обласний центр художньо-естетичної творчості учнівської молоді» Запорізької обласної ради з 25 березня до 18 квітня 2019 року було проведено обласний фестиваль писанок «Писанковий рай» в рамках Всеукраїнської виставки-конкурсу декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край».

У Конкурсі-виставці брали участь учні закладів загальної середньої, позашкільної, професійної (професійно-технічної) освіти, закладів освіти обласного підпорядкування: з 19 районів Запорізької області; мм. Запоріжжя, Енергодар, Бердянськ, Мелітополь, Токмак.

На Обласному конкурсі-виставці з декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край» та Обласному фестивалі писанок «Писанковий рай» представлено понад 7000 робіт учнів закладів освіти міст та районів Запорізької області : народні іграшки, петриківський розпис, різьблення по дереву, соломка, батик, валяння шерсті, писанки, вишивані роботи, вироби з бісеру, полімерної глини, холодного фарфору, макраме, оригамі, ковані та гончарні вироби, тощо. Надані роботи дитячої творчості оцінювались за такими критеріями: композиційне рішення, назва роботи; технічна майстерність; оригінальність ідеї, стилю, манери, творче рішення; втілення авторського задуму (емоційне та естетичне враження від роботи); дизайнерське оформлення, трудомісткість та її доцільність при виконанні роботи.

На Фестивалі писанок було представлено понад 3000 експонатів, виконаних в таких техніках: традиційні та сучасні писанки, квіллінг, травлення, петриківський розпис, роботи із природного матеріалу, декупаж, бісероплетіння, пап’є-маше, дряпанка, валяння, плетіння, вишивка, артишок, темарі, різьблення, тощо. Роботи відзначалися високим рівнем майстерності, складністю, оригінальністю, виразністю глибоким змістом та тематикою, різноманіттям, яскравістю, тощо. Але серед такої кількості робіт є переможці від Водянської ОТГ.

Учень 7-а класу КЗ «Водянська загальноосвітня школа І-ІІІ ст.. №1 ім. Ф.О.Окатенка»  Ратєєв Матвій  (керівник Ященко М.В.) зі своєю роботою на обласному фестивалі писанок «Писанковий рай» зайняв  1 місце. Вітаємо Матвія з перемогою і бажаємо в подальшому творчих успіхів!

Колектив учнів 5 класу КЗ «Заповітненська загальноосвітня школа» (керівник Батичко Т.В.) зайняли 1 місце.

Учениця 4-а класу КЗ «Водянська загальноосвітня школа І-ІІІ ст.. №1 ім. Ф.О.Окатенка»Степаненко Марія (керівник Савеленко Т.І.) зайняла 2 місце.

Учениця КЗ «Дніпровська загальноосвітня школа І-ІІІ ст.№1» Банних Анастасія (керівник Ястребова Л.П.) зайняла 3 місце.

Колектив учнів 5 класу КЗ «Дніпровська загальноосвітня школа І-ІІІ ст.. №2» (керівник Слюсар С.М.) зайняли також 3 місце.

Вітаємо всіх з перемогою!

Микола Ященко

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь