Водянська громада
Запорізька область, Василівський район

Інформація від Енергодарської ОДПІ

Дата: 16.05.2019 19:59
Кількість переглядів: 563

Фото без опису

Власники та орендарі запорізьких земель сплатили до бюджетів громад 338 мільйонів

 

Від оподаткування земельних ділянок з початку року місцеві бюджети Запорізької області отримали 338 мільйонів гривень плати за землю, що майже на 17 мільйонів більше, ніж за чотири місяці попереднього року.

Коментуючи надходження, в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Валерій Манько повідомив, що лише у квітні від плати за землю до скарбниць громад надійшло майже 85 мільйонів гривень. Порівняно з минулорічними відрахування збільшилися на 2,4 мільйона.

Усього з початку року землекористувачі-юридичні особи спрямували до бюджетів 304 мільйони гривень, фізичні особи сплатили 34 мільйони.

Найбільші надходження отримала казна м. Запоріжжя – 133,4 мільйона. 44,5 мільйона перерахували до бюджету платники м. Енергодар, Кам’янсько-Дніпровського та Великобілозерського районів, 30,5 мільйона – м. Бердянськ, Бердянського та Приморського районів, 26,4 мільйона – м. Мелітополь, Мелітопольського та Веселівського районів. Власники та орендарі землі Пологівського, Більмацького та Розівського районів забезпечили 20,7 мільйона, Вільнянського, Запорізького і Новомиколаївського – 17,6 мільйона, Оріхівського та Гуляйпільського – 17,5 мільйона, Якимівського і Приазовського – 17 мільйонів, Василівського і Михайлівського – 16,7 мільйона, м. Токмак, Токмацького та Чернігівського районів – 14 мільйонів.

Валерій Манько також зауважив, що плата за землю стовідсотково надходить до місцевих бюджетів, у тому числі, об'єднаних територіальних громад. За чотири місяці цього року доля орендної плати та земельного податку у місцевих скарбницях склала майже 12 відсотків.

Усього в Запорізькому регіоні налічується 8966 землекористувачів-юридичних осіб та 287,5 тисячі фізичних осіб.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Наповнення бюджету

Спікер: Начальник ГУ ДФС

 

Взаємодія фіскальної служби із запорізькими бізнесменами в центрі уваги координаційної ради з питань розвитку підприємництва

 

У Запорізькій міській раді пройшло чергове засідання координаційної ради з питань розвитку підприємництва, на якому обговорювалися механізми взаємодії фіскальної служби регіону з бізнес-спільнотою міста.

Напередодні заходу члени координаційної ради ініціювали до обговорення питання, які найбільше хвилюють підприємців міста та потребують додаткових роз’яснень Головного управління ДФС у Запорізькій області. Позицію фіскальної служби на засіданні представляли керівники Олександрівського управління Людмила Шляжко та Вознесенівського управління Марина Костирко, заступник начальника управління аудиту Олександр Васильченко та начальник відділу комунікацій Людмила Савченко.

Під час обговорення були презентовані механізми та умови надання роз'яснень щодо змін у податковому законодавстві, а також можливості отримання консультаційної допомоги. Начальник відділу комунікацій Людмила Савченко акцентувала на найбільш зручних та доступних джерелах інформації про законодавчі новації у сфері оподаткування. Окрему увагу було приділено перевагам Електронного кабінету платника податків та можливостям Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу фіскальної служби "ЗІР".

Керівники територіальних управлінь ГУ ДФС у Запорізькій області Людмила Шляжко та Марина Костирко розповіли про організацію консультування платників безпосередньо за місцем обслуговування – у податкових інспекціях м. Запоріжжя.

У ході дискусії представники запорізьких підприємців висловили свої пропозиції щодо організації взаємодії фіскальної служби з платниками податків та запропонували ці та інші питання предметно розглянути на одному з найближчих заходів.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Діалог з підприємцями та інститутами громадянського суспільства

Спікер: Начальник ТУ

Платникам ПДВ!

Нагадуємо що в ГУ ДФС у Запорізькій області працює "гаряча лінія" з питань зупинення реєстрації податкових накладних

 

Отримати консультацію з питань зупинення реєстрації ПН/РК в ЄРПН та роботи окремого реєстру податкових накладних / розрахунків коригування, реєстрація яких зупинена платники можуть під час проведення «гарячої лінії».

Звернутися на телефонну лінію можна кожного робочого дня з 11-00 до 13-00 за номером: (061) 219-05-54.

 

Валерій Манько: "Запорізькі підприємства на 10 мільйонів збільшили відрахування екологічного податку"

 

З початку року підприємства Запорізького регіону сплатили 83,4 мільйона гривень екологічного податку. Порівняно з минулорічними показниками надходження збільшились майже на 10 мільйонів.

Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Валерій Манько, із загальної суми до державного бюджету спрямовано 38 мільйонів, до місцевих скарбниць – 45,4 мільйона гривень екологічного податку. Середньомісячні відрахування зросли до 21 мільйона, що майже на 2,5 мільйона більше, ніж торік.

За чотири місяці найбільші платежі забезпечили суб'єкти господарювання м. Енергодар, Кам’янсько-Дніпровського та Великобілозерського районів – понад 66 мільйонів, Вільнянського, Запорізького і Новомиколаївського районів – 7 мільйонів, м. Запоріжжя – 6 мільйонів, м. Бердянськ, Бердянського та Приморського районів – 997 тисяч, м. Мелітополь, Мелітопольського та Веселівського районів – 934 тисячі, Пологівського, Більмацького та Розівського районів – 933 тисячі.

Усього в Запорізькому регіоні зареєстровано 2707 платників екологічного податку.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Наповнення бюджету

Спікер: Начальник ГУ ДФС

 

Сплачуєте ЄСВ? Перевірте правильність рахунків!

 

Фіскальна служба Запорізької області нагадує, що з 2 травня 2019 року вступили у дію нові небюджетні рахунки 3719, відкриті на ім’я територіальних органів Державної фіскальної служби України, для сплати коштів єдиного внеску та фінансових санкцій у зв’язку з проведенням реорганізації територіальних органів ДФС.

Старі рахунки 3719, відкриті на ім’я територіальних органів Державної фіскальної служби України, діяли до 26 квітня 2019 року.

Реєстр рахунків для сплати єдиного внеску розміщений на сайті фіскальної служби: http://sfs.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/reestri/214641.html.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Адміністрування єдиного внеску

Спікер: Фахівець ГУ ДФС

Фото без опису

Наймолодшому запорізькому мільйонеру виповнилося 20 років, найстаршому – 81 рік

 

За підсумками деклараційної кампанії у Запорізькому регіоні налічується 188 громадян, чиї статки перевищили мільйон гривень. Порівняно з аналогічним періодом минулого року кількість мільйонерів збільшилась на 72 особи.

Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Валерій Манько, вони задекларували сумарний дохід у розмірі 708 мільйонів гривень, що майже на 300 мільйонів більше, ніж у попередньому році.

З прибутків цих громадян до бюджетів надійде 36,5 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб та військового збору.

Серед статистичних даних цікавим є той факт, що наймолодшому жителю Запорізького регіону, який задекларував доход понад мільйон гривень, виповнилося 20 років, а найстаршому – 81 рік.

Найбільше серед мільйонерів – чоловіків, їх налічується 104, відповідно, жінок, чиї статки перевищили мільйон гривень – 84.

Майже третина із загальної кількості цієї категорії декларантів отримали доходи у вигляді дивідендів та банківських процентів – 65 громадян на суму 229,4 мільйона гривень. 39 осіб продали рухоме та нерухоме майно загальною вартістю понад 37 мільйонів, 31 декларант відзвітував про інвестиційні прибутки в сумі 85,4 мільйона, 16 наших співвітчизників заробили закордоном 36,6 мільйона, 11 громадян отримали спадщину на суму 14,3 мільйона. Крім того, доходи двох запорізьких артистів, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, перевищили 2,8 мільйона гривень.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Деклараційна кампанія-2016

Спікер: Начальник ГУ ДФС

Фото без опису

Запоріжцям держава поверне 5,2 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб

 

За чотири місяці проведення кампанії "Декларування 2019" більше чотирьох тисяч платників податків Запорізької області звернулись до фіскальної служби за податковою знижкою.

Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Валерій Манько, в результаті проведених розрахунків 2779 громадянам буде виплачено 5 мільйонів 251 тисячу гривень.

Як свідчить статистика, запоріжці, отримуючи офіційні доходи, все частіше реалізують своє право на повернення частини сплаченого податку на доходи фізосіб. Порівняно з минулим роком кількість таких декларантів зросла на 117.

Найбільші суми будуть компенсовані 3755 громадянам, які сплачували за освітні послуги. Вони отримають майже 7 мільйонів гривень.

Також:

– 765 громадянам буде відшкодовано 1 мільйон 83 тисячі гривень за страхові платежі і пенсійні внески;

– 48 жителям регіону – 236,8 тисячі гривень за сплаченими відсотками іпотечного кредитування;

– 19 декларантів отримають більш ніж 37 тисяч за витрати на переобладнання власного транспорту на альтернативні види палива;

– 17 громадянам держава поверне 92,5 тисячі за витратами на оплату допоміжних репродуктивних технологій;

– 9 запоріжцям нараховано до виплати понад 19 тисяч за благодійними внесками.

Нагадаємо, скористатися своїм правом на податкову знижку можуть громадяни, які минулого року отримували заробітну плату і понесли певні витрати, перелік яких визначений Податковим кодексом України.

Під час заповнення декларації фіскальна служба області радить уважно вносити дані та перевіряти правильність вказаних реквізитів банківського рахунку, на який будуть перераховані кошти.

Документи приймаються до 31 грудня 2019 року.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Деклараційна кампанія-2016

Спікер: Начальник ГУ ДФС

 

Запоріжці сплатили майже 190 мільйонів гривень військового збору

 

З початку року платники податків Запорізького регіону спрямували до бюджету 189,7 мільйона гривень військового збору (без показників великих підприємств, які перебувають на обліку в Запорізькому управлінні Офісу ВПП ДФС). Про це повідомив в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Валерій Манько, який наголосив на зростанні надходжень порівняно з минулорічними на 31,4 мільйона або на 20 відсотків.

Лише у квітні запоріжці перерахували до казни майже 52 мільйони, збільшивши відрахування до минулорічного показника на 22 відсотки.

За перші чотири місяці року найбільші надходження забезпечили платники м. Запоріжжя – 100 мільйонів (+16,6 мільйона), м. Енергодар, Кам’янсько-Дніпровського та Великобілозерського районів – 27,5 мільйона (+8 мільйонів), м. Мелітополь, Мелітопольського та Веселівського районів – 16,8 мільйона (+2,6 мільйона), м. Бердянськ, Бердянського та Приморського районів – 12,6 мільйона (+1,7 мільйона) та Вільнянського, Запорізького і Новомиколаївського районів – 8,5 мільйона (+1,2 мільйона).

Усього на території регіону військовий збір сплачують 19,7 тисячі суб’єктів господарювання, у тому числі 12,9 тисячі юридичних та 6,8 тисячі фізичних осіб.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Наповнення бюджету

Спікер: Начальник ГУ ДФС

 

Валерій Манько: "Запоріжці задекларували 2,4 мільярда гривень доходів"

 

Упродовж цьогорічної кампанії декларування майже 52 тисячі жителів Запорізької області прозвітували про доходи, які вони отримали у 2018 році. Кількість декларантів порівняно з минулорічною кампанією зросла на 614 осіб. Про це повідомив в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Валерій Манько.

Запоріжці задекларували 2 мільярди 425 мільйонів гривень отриманих доходів, що на 624 мільйони більше, ніж у попередньому році. З них до бюджетів буде сплачено 135 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб та 17,4 мільйона гривень військового збору. 

Найбільшу кількість звітів подали громадяни, які продавали власну сільгосппродукцію – 33,7 тисячі на суму доходів 264,6 мільйона гривень.

На другому місці – 2237 декларацій про отримання спадщини на загальну суму 329 мільйонів.

Про продаж нерухомого майна відзвітували 2079 жителів області, їхні прибутки перевищили 566 мільйонів.

Від надання в оренду нерухомості 1654 запоріжця заробили близько 60 мільйонів.

Замикають п'ятірку лідерів громадяни, які минулого року продали рухоме майно – усього надійшло 773 декларації із сумою 85,8 мільйона.

Деклараційна кампанія тривала чотири місяці – з 1 січня до 2 травня. Запоріжці звітували про доходи, з яких не були сплачені податки.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Деклараційна кампанія-2016

Спікер: Начальник ГУ ДФС

 

Платник податку на прибуток виявив помилку у фінансовій звітності: які наслідки

Для обрахунку об’єкта оподаткування платник податку на прибуток використовує дані бухгалтерського обліку та фінансової звітності щодо доходів, витрат та фінансового результату до оподаткування.

Платник податку на прибуток подає разом з відповідною податковою декларацією квартальну або річну фінансову звітність у порядку, передбаченому для подання податкової декларації з урахуванням вимог ст. 137 ПКУ.

Фінансова звітність, що складається та подається платниками податку на прибуток, є додатком до податкової декларації з податку на прибуток підприємств та її невід’ємною частиною, а саме: фінансова звітність подається як додаток ФЗ до Декларації і  у таблиці «Наявність додатків» проставляється позначка «+».

У разі якщо у майбутніх податкових періодах (з урахуванням строків давності) платник податків самостійно виявляє помилки, що містяться у раніше поданій ним податковій декларації, він зобов’язаний надіслати уточнюючий розрахунок до податкової декларації.

Підприємства можуть подавати уточнену фінансову звітність на заміну раніше поданої фінансової звітності за результатами проведення аудиторської перевірки з метою виправлення самостійно виявлених помилок або з інших причин.

Отже, якщо показники уточнюючої фінансової звітності не вплинули на показники податкової декларації з податку на прибуток, платник податку подає уточнюючу фінансову звітність за відповідний звітний період без подання уточнюючої Декларації.

Якщо внаслідок виявлених у фінансовій звітності помилок підлягають уточненню показники Податкової декларації з податку на прибуток підприємств, таке уточнення здійснюється  із поданням до уточнюючої Декларації уточненої фінансової звітності за відповідний звітний період.

Зазначена норма передбачена п. 44.2 ст. 44, п. 46.2 ст. 46, п. 50.1 ст. 50 Податкового кодексу,  ст. 14 Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» від 16.07.1999 № 996.

 

Завчасно повідомте фіскальний орган про відсутність об'єкта обчислення екологічного податку

Якщо платник екологічного податку з початку звітного року не планує здійснення викидів, скидів забруднюючих речовин, розміщення відходів, утворення радіоактивних відходів протягом звітного року, то такий платник податку повинен повідомити про це відповідний контролюючий орган за місцем розташування джерел забруднення та скласти заяву про відсутність у нього у звітному році об'єкта обчислення екологічного податку.

Тобто, суб’єкти господарювання (у тому числі новостворені), які не мають об’єктів обчислення екологічного податку, не повинні подавати до відповідних фіскальних органів заяву про відсутність у них у звітному році таких об’єктів.


Суб’єкти господарювання, які є платниками екологічного податку, але з початку звітного року не планують здійснення викидів, скидів забруднюючих речовин, розміщення відходів, утворення радіоактивних відходів протягом звітного року, повинні скласти заяву довільної форми про відсутність у них у звітному році об’єкта обчислення екологічного податку та повідомити про це відповідні фіскальні органи за місцем розташування джерел забруднення не пізніше граничного терміну подання податкової декларації за І квартал звітного року.

 

Граничним терміном подання такого повідомлення про відсутність об'єкта обчислення екологічного податку є 10 травня 2019 року.

Зазначена норма передбачена п. 250.1 та п. 250.9 ст. 250 Податкового кодексу України.

 

Що необхідно здійснити платникам акцизного податку до 01 липня 2019 року?

З 01.05.2019 р. запроваджується реєстр платників акцизного податку з реалізації пального або спирту етилового, засобами якого здійснюватиметься реєстрація платників акцизного податку з реалізації пального та спирту етилового — розпорядників акцизних складів/акцизних складів пересувних, акцизних складів/акцизних складів пересувних.

Суб’єкти господарювання, які з 01.07.2019 р. відповідатимуть визначенню «платник акцизного податку», зобов’язані:

- з 01.05.2019 р. до 01.06.2019 р. зареєструвати в СЕАРП усі акцизні склади, розпорядниками яких такі платники податку будуть станом на 01.07.2019 р.;

- до 01.07.2019 р. зареєструватися платниками акцизного податку та зареєструвати в СЕАРП усі акцизні склади, розпорядниками яких такі платники податку будуть станом на 01.07.2019 р.;

- протягом 20 календарних днів, починаючи з 01.07.2019 р., подати до контролюючого органу акт проведення інвентаризації обсягів залишків спирту етилового станом на початок дня 01.07.2019 р. із зазначенням адрес об’єктів, на яких зберігаються відповідні обсяги залишків спирту етилового, перелік резервуарів, в яких зберігаються обсяги залишків спирту етилового, їх технічних параметрів (фізична місткість, що відповідає технічним паспортам), правовстановлюючих документів на відповідні об’єкти та документів, що засвідчують правові підстави експлуатації таких об'єктів.

Акцизний склад - це:

а) спеціально обладнані приміщення на обмеженій території (далі - приміщення), розташовані на митній території України, де під контролем постійних представників контролюючого органу розпорядник акцизного складу провадить свою господарську діяльність шляхом вироблення, оброблення (перероблення), змішування, розливу, пакування, фасування, зберігання, одержання чи видачі, а також реалізації спирту етилового, горілки та лікеро-горілчаних виробів;

б) приміщення або територія на митній території України, де розпорядник акцизного складу провадить свою господарську діяльність шляхом вироблення, оброблення (перероблення), змішування, розливу, навантаження-розвантаження, зберігання, реалізації пального.

Не є акцизним складом:

а) приміщення відокремлених підрозділів розпорядника акцизного складу, які використовуються ним виключно для пакування, фасування, зберігання, одержання чи видачі маркованих марками акцизного податку горілки та лікеро-горілчаних виробів, відвантажених з акцизного складу, а також для здійснення оптової та/або роздрібної торгівлі відповідно до отриманої розпорядником акцизного складу ліцензії;

б) приміщення або територія, на кожній з яких загальна місткість розташованих ємностей для навантаження-розвантаження та зберігання пального не перевищує 200 кубічних метрів, а суб'єкт господарювання (крім платника єдиного податку четвертої групи) - власник або користувач такого приміщення або території отримує протягом календарного року пальне в обсягах, що не перевищують 1000 кубічних метрів (без урахування обсягу пального, отриманого через паливороздавальні колонки в місцях роздрібної торгівлі пальним, на які отримано відповідні ліцензії), та використовує пальне виключно для потреб власного споживання чи промислової переробки і не здійснює операцій з реалізації та зберігання пального іншим особам;

в) приміщення або територія незалежно від загальної місткості розташованих ємностей для навантаження-розвантаження та зберігання пального, власником або користувачем яких є суб'єкт господарювання - платник єдиного податку четвертої групи, який отримує протягом календарного року пальне в обсягах, що не перевищують 10000 кубічних метрів (без урахування обсягу пального, отриманого через паливороздавальні колонки в місцях роздрібної торгівлі пальним, на які отримано відповідні ліцензії), та використовує пальне виключно для потреб власного споживання і не здійснює операцій з реалізації та зберігання пального іншим особам;

г) паливний бак як ємність для зберігання пального безпосередньо в транспортному засобі або технічному обладнанні, пристрої";

Акцизний склад пересувний – це транспортний засіб (автомобільний, залізничний, морський, річковий, повітряний, магістральний трубопровід), на якому переміщується та/або зберігається пальне або спирт етиловий на митній території України.

Транспортний засіб набуває статусу акцизного складу пересувного протягом періоду його використання для:

а) переміщення в ньому митною територією України пального або спирту етилового, що реалізується (крім пального або спирту етилового, що переміщується митною територією України прохідним транзитом або внутрішнім транзитом, визначеним підпунктом "а" пункту 2 частини другої статті 91 Митного кодексу України);

б) зберігання в ньому пального або спирту етилового на митній території України;

в) ввезення пального або спирту етилового на митну територію України, з якого сплачено акцизний податок або на умовах, визначених статтею 229 цього Кодексу.

Не є акцизним складом пересувним транспортний засіб, що використовується суб'єктом господарювання, який не є розпорядником акцизного складу, для переміщення на митній території України власного пального або спирту етилового для потреб власного споживання чи промислової переробки.

Зазначені норми визначені п.п. 14.1.6,  п.п 14.1.6ст. 14, підрозд. 5 розд. XX Податкового кодексу.

 

Застосування РРО платниками єдиного податку.

Важливі аспекти!

Реєстратори розрахункових операцій (РРО) не застосовуються платниками єдиного податку другої - четвертої груп (фізичні особи - підприємці) незалежно від обраного виду діяльності, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1 млн грн.

У разі перевищення в календарному році обсягу доходу понад 1 млн грн., застосування РРО для такого платника єдиного податку є обов'язковим.

Застосування РРО розпочинається з першого числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення, та продовжується у всіх наступних податкових періодах протягом реєстрації суб’єкта господарювання як платника єдиного податку.

Підприємці – платники єдиного податку, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, з метою визначення необхідності застосування РРО, повинні самостійно визначити перевищення обсягу доходу понад 1 млн. грн.

Разом з тим, ці норми не поширюються на платників єдиного податку, які здійснюють реалізацію:

- технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту,

- лікарських засобів та виробів медичного призначення.

Тобто, фізичні особи – підприємці другої - четвертої груп при реалізації лікарських засобів та виробів медичного призначення, незалежно від обсягу доходу, протягом календарного року повинні застосовувати РРО.

"Перелік груп технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту (обслуговуванню) або гарантійній заміні, в цілях застосування реєстраторів розрахункових операцій" затверджено Постановою КМ України від 16.03.2017р. № 231.

Вироби медичного призначення - це будь-який інструмент, апарат, прилад, пристрій, програмне забезпечення, матеріал або інший виріб, призначені для діагностики, лікування, профілактики організму людини та (або) забезпечення таких процесів (абз. 13 ст. 2 Закону України від 06.07.1995 № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг»).

Лікарський засіб – це будь-яка речовина або комбінація речовин (одного або декількох активних фармацевтичних інгредієнтів (далі – АФІ) та допоміжних речо


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь