A A A K K K
для людей із порушенням зору
Водянська громада
Запорізька область, Василівський район

Як святкували День Перемоги в с. Водяне

Дата: 10.05.2019 07:05
Кількість переглядів: 568

«Героїв мало вже лишилось,

Покрила скроні сивина,

А щастя у серцях зявилось

Лише в душі гримить війна»

 

74 роки відділяє світ від тих травневих днів, коли відлунали залпи найбільшої в історії людства війни. У ці дні разом з Європою та світом, ми відзначаємо День пам’яті та примирення і вшановуємо мужність і відданість тих, хто здобував перемогу антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні. Цей день завжди викликає почуття великої радості, безмежної гордості за наш народ та гіркий сум водночас. Усвідомлюючи, якою великою ціною завойовано Перемогу, ми схиляємо голови перед священною пам’яттю всіх, чиї життя забрала війна та висловлюємо шану ветеранам, які на своїх плечах винесли тягар війни та підняли країну з руїн у повоєнні роки. День Перемоги над нацизмом – свято із сльозами на очах, бо занадто високу ціну заплатили за нього – десятки мільйонів жертв, скалічених доль, втрачених талантів, незагоєних фізичних і душевних ран. Немає на українській землі, у нашій громаді родини, у літописі якої не залишила страшні сторінки та жахлива війна, відлуння якої болить нам і сьогодні. Ветерани завжди залишаються для нас взірцем служіння Батьківщині, своєму народу, найкращим людським ідеалам і своїм прикладом надихають на перемогу наших вояків, які відстоюють єдність України, її право на незалежність, демократію та свободу. Наше покоління вдячне за можливість жити у мирі і злагоді. Ми по-справжньому пишаємось народами усіх країн, які, незважаючи на різні політичні та релігійні погляди, об’єдналися і знищили фашизм у Європі. Тоді, понад сімдесят років тому, європейці довели, що тільки в єдності при відстоюванні спільних інтересів можна перемогти найсильнішого ворога та досягти будь-якої мети. Саме подвиг ветеранів Другої Світової війни надихає сучасних героїв до нових героїчних вчинків. Адже завдячуючи їм, ми маємо яскравий приклад незламності духу, сили волі та того, як сильно потрібно любити свою Україну, аби подолати ворога та вибороти перемогу.

9 травня у Водянській  громаді проводилися урочисті заходи до Дня Перемоги над нацизмом. О десятій  ранку в центрі села біля стели загиблим воїнам у Великій Вітчизняній Війні села Водяне відбувся мітинг. Сільський голова С.В.Єрмаков урочистим виступом відкрив мітинг, присвячений 74 річниці великої Перемоги та Дню пам’яті та примирення в Україні, також привітав ветеранів і всіх присутніх з святом Перемоги, після чого була оголошена хвилина мовчання. З привітальними словами  виступили голова Камянсько-Дніпровської районної державної адміністрації Свєшніков В.В., перший заступник голови райдержадміністрації Зикова І.Ф. , директор Водянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст.. №1 ім. Ф.О.Окатенка Чорний В.Д., директор Водянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст.. №2 Зубко В.Г.,  голова ветеранської організації с. Водяне Мендрик М.Г. Святковою ходою вирушили колектив сільської ради та педагогічні колективи  шкіл, дошкільного навчального закладу «Сонечко»,працівники підприємств, учні загальноосвітніх шкіл, гості нашої громади з державними прапорами, пам’ятними вінками та квітами  до обеліску Ф.О.Окатенка та до пам’ятника воїнам-визволителям, які загинули у Великій Вітчизняній війні.

Незважаючи на погодні умови, після покладання квітів , у приміщенні Водянської ЗОШ №1 відбувся святковий концерт. Привітати присутніх зі святом прийшли  фольклорний колектив  «Джерело» з піснею «Їхав поїзд в далеку дорогу» і колектив «Надвечіря» з піснею «На війні легкого не буває». Учні Водянської ЗОШ №1 Чорний Дмитро та Шемета Вікторія розповіли вірш «Чекай мене». Також привітати  зі святом Перемоги присутніх прийшли вихованці молодшої групи дошкільного навчального закладу «Сонечко» з танком «Парубки зеленоокі» і танок «Ромашка».Тріо «Любавушка» виконали пісню «Катюша», а учениця Водянської ЗОШ №2 Порядіна Зоя  розповіла «Балладу о верности». У виконанні учнів Водянської ЗОШ №1 прозвучали пісні «Прадедушка», «О той весне», «Отмените войну». В. Селезньова виконала пісні «9 Травня» і «Лише у нас на Україні». А на завершення концерту О.Гордієнко і В.Ярмак заспівали пісню «День Победы», яку під оплески підхопили всі присутні в залі. Шановні ветерани, жителі Водянської громади бажаю Вам міцного здоров’я і довголіття, бадьорості духу, добра, радості, незламного життєвого гарту, родинного затишку, миру, злагоди й шани людської. Нехай у ваших родинах панує злагода, оселі повняться достатком, а всі теплі слова і побажання, які ви почуєте у ці дні, додають сил і душевного спокою. Бажаю усім мирного неба, світлих надій, упевненості у завтрашньому дні.

Микола Ященко

Фото без описуФото без опису

 

Більше фото тут>>>>>


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь