A A A K K K
для людей із порушенням зору
Водянська громада
Запорізька область, Василівський район

Акція лісництва

Дата: 03.05.2019 17:03
Кількість переглядів: 538

Ліси покривають майже третину всієї суші Землі, забезпечуючи життєво важливу органічну інфраструктуру для найрізноманітніших форм життя. Вони підтримують незліченну кількість видів, а також надають людству різні блага. Однак щороку відбувається значне скорочення лісових ресурсів, при цьому люди, в першу чергу, несуть відповідальність за знеліснення.

Із усіх природних ресурсів, що становлять скарбницю нашої країни, ліс посідає особливе місце. Це найдо-сконаліший комплекс, що дає понад 20 тисяч видів цінної продукції. Ліси – головне природне багатство народу України. Вислів «Ліс – наше багатство» виник ще тоді, коли люди користувалися лише деревиною, яка є необхідним матеріалом для будівництва, сировиною для паперово-целюлозної промисловості та багатьох інших галузей народного господарства.
Особливості нашого району такі, що в ньому знаходяться три лісництва: Іванівське, Водянське та Кам’янсько-Дніпровське, в яких ростуть багато хвойних та листяних дерев.
Наш комунальний заклад «Нововодянська ЗОШ І-ІІІ ступенів», взяв участь в акції «Ліс майбутнього в твоїх руках», в рамках заходу «Посади своє дерево». За сприяння Іванівського лісництва нам були безкоштовно надані саджанці: 10 лип, 3 туї, 5 черемхи та 20 кущів спіреї.
Учні старших класів власноруч посадили дерева та кущі, аби залишити після себе згадку в школі, адже їм лишилося вже недовго навчатися. Діти вірять, що принаймні молодшим школярам вдасться попити взимку в шкільній їдальні чаю із сушеного цвіту липи та ягід черемхи, адже, як відомо, вони мають лікувальні властивості.
Виносимо вдячність Іванівському лісництву під керівництвом лісника Віктора Володимировича Радченка за надані саджанці. В майбутньому будемо співпрацювати з ними, збираючи насіння акації, дуба, абрикоса та інших рослин для посадкового матеріалу.
Цей захід матиме ще продовження, адже в рамках акції «Ландшафтна Україна» учні кожного класу нашої школи ще оформлюватимуть клумби на території закладу.
Як відомо, дерева – це легені нашої планети. Але, на жаль, вони зараз зникають. Тож давайте усі разом посадимо по одному дереву та врятуємо нашу природу і весь світ!

І.І. Хорошевська, заступник директора з виховної роботи

7.jpg


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь