A A A K K K
для людей із порушенням зору
Водянська громада
Запорізька область, Василівський район

Інформує Енергодарська ОДПІ

Дата: 01.03.2019 18:07
Кількість переглядів: 469

 

Президент України провів засідання Ради регіонального розвитку Запорізької області

 

Досягнення та успіхи Запорізького регіону, а також перспективи його розвитку стали головними темами заходу, що відбувся 27 лютого за участю Президента України Петра Порошенка, який з робочим візитом перебував у Запоріжжі. У засіданні взяли участь депутати, очільники обласної влади та місцевого самоврядування, керівники фіскальної служби Запорізької області, представники бізнес-спільноти та громадськість.

У своєму виступі Президент окреслив основні вектори державної політики, відзначив ключові бюджетоформуючі галузі економіки Запорізької області, які для подальшого розвитку потребують інвестицій та спільних зусиль держави і бізнесу. Зокрема, це промисловість, ІТ-технології, сільське господарство, енергетика. При цьому Петро Порошенко підкреслив внесок окремих підприємств у фінансово-економічні здобутки регіону.

Учасники Ради регіонального розвитку також підбили підсумки реалізації реформи децентралізації. Глава держави повідомив, що з 2014 року власні доходи місцевих бюджетів збільшились з 68 мільярдів гривень до 234 мільярдів у 2018 році. У зведеному бюджеті частка місцевих скарбниць зросла до 51 відсотка. Петро Порошенко наголосив, що децентралізація – це не тільки питання перерозподілу ресурсів. Це кардинальні зміни всього життя в регіонах, новий формат участі людей у прийнятті рішень, а також підтримка підприємництва.

Президент також підкреслив важливість продовження реформ та регіональних програм розвитку.

Також під час заходу відбувся діалог між представниками влади та бізнесу, у ході якого обговорювалися питання подальшої взаємодії. Перед початком засідання в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Валерій Манько, начальник Запорізької митниці ДФС Олексій Мужев та перший заступник начальника ГУ ДФС у Запорізькій області Віталій Малий поспілкувалися з присутніми керівниками провідних запорізьких підприємств.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Діалог з підприємцями та інститутами громадянського суспільства

Спікер: Начальник ГУ ДФС

 

За спеціальне використання води та надр запорізькі підприємства сплатили більш ніж 1,8 мільйона

 

Запорізькі добувні підприємства та водокористувачі поповнили бюджети усіх рівнів на 1 мільйон 848 тисяч гривень. Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Валерій Манько, у січні 2019 року надходження рентної плати до показників минулого року зросли більш ніж на мільйон гривень.

Зокрема, плати за спеціальне використання води надійшло 1,4 мільйона, що на мільйон більше, ніж торік. Сплачена сума порівну розподілена між державним та місцевими бюджетами.

Усього в регіоні 971 підприємство провадять діяльність, що пов'язана з первинним водокористуванням. Найбільші платежі забезпечили суб’єкти господарювання м. Енергодар, Кам'янсько-Дніпровського та Великобілозерського районів – 905 тисяч, м. Токмак, Токмацького та Чернігівського районів – 164 тисячі, Якимівського та Приазовського районів – 147 тисяч, м. Мелітополь, Мелітопольського і Веселівського районів – 123 тисячі.

Крім того, у січні 621 підприємство сплатило 383 тисячі рентної плати за користування надрами. З цієї суми до держбюджету спрямовано 224 тисячі, до місцевих скарбниць – 159 тисяч, що на 50 тисяч більше, ніж у січні минулого року.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Наповнення бюджету

Спікер: Начальник ГУ ДФС

 

Запорізька митниця та великі підприємства: розгляд актуальних питань співпраці

 

У Запоріжжі відбулася робоча зустріч керівництва Запорізької митниці ДФС з представниками бюджетоформуючих підприємств регіону та митними брокерами.

Під час заходу учасники розглянули результати роботи митниці та актуальні питання, пов'язані із проведенням зовнішньоекономічних операцій, а також шляхи створення сприятливих умов для ведення бізнесу.

Відкриваючи зустріч, начальник Запорізької митниці ДФС Олексій Мужев повідомив, що минулого року було проведено масштабну роботу щодо залучення суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності до проведення оформлення товарів у митних органах Запорізької області. Це дозволило суттєво збільшити митні надходження. Зокрема, за рахунок перевиконання індикативних показників платежів у 2018 році до обласного бюджету надійшло 365,3 мільйона гривень на розвиток автомобільних доріг.

Як зазначив перший заступник начальника Запорізької митниці ДФС Антон Жучков, одним із резервів для збільшення надходжень є прискорення митного оформлення товарів.

Крім того, запорізькі митники наголосили, що 18 лютого розпочалась друга фаза пілотного проекту з переведення суб'єктів господарювання на обслуговування через "єдиний рахунок" для перерахування митних та інших платежів до держбюджету та закликали присутніх активніше залучатись до цього процесу. Адже запровадження єдиного казначейського рахунку дозволить представникам бізнесу зменшити час митних процедур та оптимізувати фінанси.

Під час зустрічі представники підприємств висловили свої пропозиції щодо взаємодії з митницею, зокрема, щодо попередження проблем, які можуть вплинути на процеси митного оформлення поставок.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Розвиток міжнародної торгівлі. Митна статистика

Спікер: Начальник митниці ДФС

 

Доходи загального фонду обласного бюджету зросли на 16,5 відсотка

 

За 2018 рік надходження до загального фонду бюджету Запорізької області у порівнянні з 2017 роком збільшились на 16,5 відсотка, додатково скарбниця отримала понад півтора мільярда гривень. Про це сьогодні повідомив голова Запорізької облдержадміністрації Костянтин Бриль під час публічного звіту за минулий рік.

У заході взяли участь керівники обласної влади, місцевого самоврядування, в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Валерій Манько, начальник Запорізької митниці ДФС Олексій Мужев, перший заступник начальника ГУ ДФС у Запорізькій області Віталій Малий, представники бізнесу та громадськості.

Звітуючи перед запоріжцями, запорізький губернатор відзначив, що завдяки збільшенню доходів громад суттєво зросли видатки на реалізацію соціально-економічних програм, на розвиток інфраструктури міст і селищ Запорізької області та на вирішення найбільш гострих питань регіону.

Додаткові надходження вдалося забезпечити за рахунок низки заходів, передусім, з детінізації економіки. Так, за результатами легалізації земельних ділянок та трудових відносин у рамках кампанії "Врожай 2018", яка проводилась спільно із фіскальною службою та органами обласної і місцевої влади, до місцевих бюджетів залучено 7,6 мільйона гривень, збільшено розмір заробітних плат 4352 громадянам, добровільно оформлено 2790 найманих працівників.

Підвищення фінансових ресурсів дозволило спрямувати на розвиток автомобільних доріг державного значення понад мільярд гривень, у тому числі, внаслідок проведення "митного експерименту", який передбачає направлення понадпланових митних надходжень на ремонт автошляхів. При цьому Костянтин Бриль висловив подяку керівництву Запорізької митниці ДФС за скоординовану роботу із залучення суб'єктів господарювання до митного оформлення у митних органах Запорізької області.

Також під час звіту очільник регіону презентував інформацію про процеси децентралізації, проведені заходи, виконані завдання та їх результати, а також плани роботи обласної влади на поточний рік. Наприкінці заходу Костянтин Бриль відповів на запитання запоріжців.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Діалог з підприємцями та інститутами громадянського суспільства

Спікер: Начальник ГУ ДФС

 

Фіскальна служба видала запорізьким платникам 12,7 тисячі ключів цифрового підпису

 

За два місяці для отримання ключів електронного цифрового підпису до фіскальної служби Запорізької області звернулися 5110 платників податків. Фахівці органів ДФС області видали 12,7 тисячі кваліфікованих сертифікатів ЕЦП. Про це повідомив в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Валерій Манько, який зазначив, що кількість відвідувачів запорізьких пунктів Акредитованого центру сертифікації ключів зросла порівняно з минулим роком на 825.

Завдяки кваліфікованим сертифікатам відкритих ключів представники бізнесу та громадяни вільно користуються он-лайн сервісами, доступ до яких надає Електронний кабінет платника. Лише за перший місяць року його послугами скористалися 55290 платників податків Запорізької області.

Крім того, маючи електронний ключ, суб'єкти господарювання та мешканці регіону мають можливість звертатися за електронними послугами до інших органів влади.

Нагадаємо, послуги з видачі цифрового підпису фіскальна служба надає безкоштовно. Термін дії кваліфікованих сертифікатів становить два роки. У подальшому платники можуть самостійно формувати нові ключі ЕЦП. Для цього необхідно лише завантажити програму з сайту АЦСК: http://acskidd.gov.ua. На цьому ж ресурсі розміщено іншу корисну інформацію та адреси пунктів Акредитованого центру сертифікації ключів.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Центр сертифікації електронних ключів ДФС України

Спікер: Начальник ГУ ДФС


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь