A A A K K K
для людей із порушенням зору
Водянська громада
Запорізька область, Василівський район

Інформує Головне управління ДФС у Запорізькій області

Дата: 06.02.2019 19:51
Кількість переглядів: 457

"Врожай 2018" дозволив залучити до місцевих бюджетів Запорізької області 7,5 мільйона гривень плати за землю та єдиного податку

 

За результатами заходів з детінізації агросектора додаткові надходження плати за землю та єдиного податку до місцевих бюджетів склали понад 7,5 мільйона гривень.

Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Валерій Манько, спільна робота обласної влади та контролюючих органів у рамках заходів "Врожай 2018" спрямовується на легалізацію земельних ділянок та трудових відносин у сільському господарстві. Він зауважив, що основний акцент ставиться не на заходах контролю, а на форматі діалогу та добровільній реєстрації працівників та угідь. Так, минулого року завдяки роз'яснювальній роботі з сільгоспвиробниками було укладено 203 договори оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею 3301,5 га зі 155 юридичними та 48 фізичними особами. При цьому річна сума додаткових надходжень орендної плати за земельні ділянки державної власності до місцевих бюджетів перевищила 2,6 мільйона, єдиного податку IV групи – 219 тисяч гривень.

У ході перегляду діючих договорів оренди було укладено 19 додаткових угод на землі площею 628,3 га, за якими бюджети громад отримають більш ніж 736 тисяч гривень на рік.

Крім того, агровиробники уклали з громадянами та зареєстрували 2418 договорів оренди паїв загальною площею 11738 га, за результатами поданої уточнюючої податкової звітності річна сума додаткових надходжень єдиного податку IV групи склала майже 2,8 мільйона.

 Під час моніторингу використання сільськогосподарських земель фахівці фіскальної служби у складі робочих груп виявили 239 земельних ділянок загальною площею 2325,3 га, які використовувалися не за цільовим призначенням (сінокоси, пасовища, розорені під ріллю). Їхні власники вже подали уточнюючу податкову звітність, до місцевих бюджетів додатково надійде 1,1 мільйона гривень.

Також у результаті заходів "Врожай 2018" роботодавці добровільно оформили 2790 найманих працівників та легалізували 12,3 мільйона гривень доходів. До бюджетів та соцфондів додатково нараховано 5,2 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб, єдиного соцвнеску та військового збору.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Трудові відносини

Спікер: Начальник ГУ ДФС

 

Влада і бізнес: розгляд проблемних аспектів та шляхи налагодження взаємодії

 

Найбільш гострі проблеми, з якими стикаються запорізькі суб'єкти господарювання під час взаємодії з контролюючими та правоохоронними органами, розглянули члени обласної координаційної ради з питань розвитку підприємництва під час сьогоднішнього засідання у Запорізькій облдержадміністрації.

У заході, який відбувся під головуванням очільника Запорізької облдержадміністрації Костянтина Бриля, взяли участь заступники начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Олег Матвійчук та Руслан Рачинський, представники прокуратури Запорізької області, Головного управління Національної поліції в Запорізькій області, керівники інших органів обласної влади, запорізьких підприємств та громадських організацій.

Відкриваючи засідання, Костянтин Бриль зазначив, що головною темою наради стало звернення громадської організації "Бізнес-союз "Порада".

Під час обговорення представники бізнесу висловили свої проблемні питання, зокрема, щодо організації прийому керівництвом державних структур, проведення перевірок та інших заходів контролю. Вони також наголосили на необхідності розвитку діалогу та відповідного реагування на скарги.

За результатами засідання було прийнято протокольне рішення щодо розв'язання проблемних аспектів та їх розгляду на наступних засіданнях.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Діалог з підприємцями та інститутами громадянського суспільства

Спікер: Заступник начальника ГУ ДФС

 

Керівники Запорізької митниці привітали випускників Університету митної справи і фінансів

Фото без описуФото без описуФото без опису

Оновлено класифікатор сфер застосування реєстраторів розрахункових операцій

Державною фіскальною службою України затверджено у новій редакції Класифікатор сфер застосування реєстраторів розрахункових операцій (гр. 8 Державного реєстру реєстраторів розрахункових).

Класифікатор сфер застосування РРО 

1. Торгівля.

2. Громадське харчування,

3. Сфера послуг.

4. Реалізація пального.

5. Операції з купівлі-продажу іноземної валюти.

6. Операції з переказу готівкових коштів.

7. Використання в програмно-технічних комплексах самообслуговування для приймання та переказу готівкових коштів.

8. Використання в автоматах з продажу товарів (послуг).

9. Оформлення проїзних/перевізних документів на поїзди приміського сполучення.

10. Фіскалізація розрахункових операцій з продажу (поверненню) проїзних/перевізних документів та товарів (послуг) на залізничному транспорті.

11. Оформлення проїзних/перевізних документів на автовокзалах та автостанціях.

12. Фіскалізація контрольних пунктів проходу пасажирів у метрополітені.

13. Електронні таксометри.

14. Паркомати.

15. Електронна комерція.

 

Для платників єдиного податку, які виплачують доходи нерезидентам,  в декларації з податку на прибуток передбачена особлива відмітка

 

Наказом МФУ від 19.10.2018 № 842 «Про затвердження Змін до форми Податкової декларації з податку на прибуток підприємств» (набув чинності 14.12.2018 р.), внесено зміни до форми Податкової декларації з податку на прибуток підприємств, затвердженої наказом МФУ від 20.10.2015 № 897.

Зокрема, рядок 9 заголовної частини декларації "Особливі відмітки" доповнено категорією "платник єдиного податку".

У зазначеному полі декларації проставляють позначку платники єдиного податку, які здійснювали на користь нерезидента - юридичної особи або уповноваженої ним особи будь-які виплати з доходів із джерелом їх походження з України, отриманим таким нерезидентом.

Тобто, платники єдиного податку (фізичні і юридичні особи), які здійснюють на користь нерезидента – юридичної особи або уповноваженої ним особи будь-які виплати відповідно до п. 297.5 ст. 297 Податкового кодексу, повинні складати та подавати додаток ПН до декларації з податку на прибуток підприємств.

Нагадаємо, що платник єдиного податку, який здійснює на користь нерезидента – юридичної особи або уповноваженої ним особи будь-які виплати з доходів із джерелом їх походження з України, здійснює нарахування та сплату податку з доходів нерезидента в порядку, встановленому розділом III Податкового кодексу, а саме, податок утримується за ставкою в розмірі 15% (крім доходів, зазначених у п.п. 141.4.3 - 141.4.6 та 141.4.11 ПКУ).

Такий податок сплачується до бюджету під час такої виплати, якщо інше не передбачено положеннями міжнародних договорів України з країнами резиденції осіб, на користь яких здійснюються виплати, що набрали чинності.

Податок з доходів нерезидента сплачується до бюджету під час такої виплати за  рахунок нерезидента.

Зазначена норма передбачена п.п. 141.4.2. ст. 141; п. 297.5 ст. 295 Податкового кодексу.

 

Днями в Університеті митної справи та фінансів у м. Дніпро відбулись урочистості з нагоди випуску магістрів денної та заочної форми навчання.

Привітати випускників зі святом прийшли представники ректорату та адміністрації вишу, керівництво Запорізької митниці, викладачі та батьки студентів.

У церемонії вручення дипломів взяв участь начальник Запорізької митниці ДФС Олексій Мужев.

Вітаючи магістрів, він зазначив, що Запорізька митниця ДФС у своєму штаті має чимало випускників Університету митної справи та фінансів, які будують кар'єру та реалізовуються у митній сфері, а також запросив присутніх випускників проходити конкурсне випробування для роботи у митних органах.

 

Запорізька митниця ДФС

ТЕМА: Виховання податкової і митної культури у дітей і молоді

Спікер: Начальник митниці ДФС

Навчання студента оплачує підприємство.

Особливості оподаткування податком на доходи фізичних осіб в 2019 році?

До загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку, з метою оподаткування податком на доходи фізичних осіб, не включається сума, сплачена будь-якою юридичною або фізичною особою на користь вітчизняних вищих та професійно-технічних навчальних закладів за здобуття освіти, за підготовку чи перепідготовку платника податку, але не вище трикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року за кожний повний або неповний місяць навчання, підготовки чи перепідготовки такої фізичної особи.

Отже, від оподаткування податком на доходи фізичних осіб і військовим збором   звільняється:

- сума за здобуття освіти, підготовку чи перепідготовку, сплачена вітчизняним вищим і професійно-технічним навчальним закладам;

- сума, що у 2019 році не перевищує 12 519 грн за повний або неповний місяць навчання (3 х 4173 грн).

Вартість навчання, що перевищує зазначену суму, оподатковується податком на доходи фізичних осіб (за ставкою 18%) і військовим збором (за ставкою 1,5%) на загальних підставах.

У податковому розрахунку за формою 1 ДФ сума, сплачена за навчання, відображається під ознакою доходу " 145".

Зазначена норма передбачена п.п 165.1.21. ст. 165 Податкового кодексу України.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь