A A A K K K
для людей із порушенням зору
Водянська громада
Запорізька область, Василівський район

Святкування 238 - річниці села Водяне

Дата: 21.10.2018 18:57
Кількість переглядів: 773

Фото без опису

«Пахне рідне село: і цвітінням лугів, і роздоллям небес,
і піснями гаїв, і полями, де сонячне світить чоло –
пахне цвітом село…»

Щорічно за традицією, в третю суботу жовтня  мешканці села Водяне відзначають День села. Саме в цей день з'їжджаються до свого рідного куточка люди, які тут народилися, виросли, де відчули справжню материнську ласку та турботу, цінні поради батька.

У суботу , 20 жовтня, в селі Водяне відзначали 238-ту річницю від дня заснування села.

Розпочалося свято за доброю традицією із покладання квітів та корзин до пам’ятників, які розташовані в селі. Тоді урочистості перенеслися на головну площу села , де зібрались місцеві жителі та гості від старого до малого.

 Ведуча  концерту Світлана Сущенко від усього серця вітали теплими словами односельчан.

Із теплими словами до своїх односельців звернувся Водянський  сільський голова Сергій Вікторович Єрмаков. Вітаючи односельчан зі святом, Сергій Вікторович, подякував тим людям, які небайдужі до проблем громади та беруть активну участь у житті села, зокрема, тим, хто допомагав під час підготовки до святкування. Також, побажав селу розквіту, міцного здоров’я та добробуту громаді, наголосивши, що такі свята дають людям надію на краще життя і спонукають вірити в себе і у свої можливості.

   Також на свято завітали голова К-Дніпровської райдержадміністрації Свєшніков В.В. та голова районної ради Пригода М.В. , які привітали всіх з святом та вручили грамоти. З привітаннями виступили в.о. старости с. Нововодяне Чорний М.М. та в.о. старости с.Дніпровки Моловічко Л.Ф.

     Після привітань були нагородження по номінаціям. Голова К-Дніпровської райдержадміністрації Свєшніков В.В. та голова районної  ради Пригода М.В. нагородили Почесними грамотами за високі досягнення в роботі та з нагоди 238-річниці с. Водяне мешканців села. Сільський голова Єрмаков С.В. нагородив подарунками пари , які відсвяткували діамантове весілля і які щойно одружилися. Грошовими преміями були нагородженні колективи Водянської ЗОШ №1 та ЗОШ №2, волейбольна команда, футбольна команда , команди з вільної боротьби, колектив "Джерело" і т.д. А дитячий садок "Сонечко" отримав від сільського голови килим. Велика подяка приватному підприємцю Скрипнику В.Г. ,який подарував для медамбулаторії електростанцію.

Концерт відбувся за участі місцевих аматорів, учасників художньої самодіяльності Водянського культурно-просвітницького центру, учнів Водянської ЗОШ №1 та Водянської ЗОШ №2, художні колективіи сіл Дніпровка, Нововодяне, Заповітне які вітали земляків поетичними рядками та музичними композиціями, які присвячувались і Україні, і рідному краю, і рідним батькам.

І звісно, не обійшлося без подарунків, якими щороку вшановує жителів села сільська рада та солодких подарунків дітям .

Передати словами, емоції які вирували на святі – просто неможливо. Адже, все було організовано на вищому рівні. Батути, атракціони та море інших забавлянок зі смаком та шиком було організовано для діток. А що може бути найкращою подякою для тих, хто це все зробив? Звісно, радість, якою світились дитячі оченята.

     Ввечері відбувся святковий феєрверк.

Свято закінчувалось, та людям не хотілося розходитись по домівках, адже позитивні емоції і радість переповнювали кожного, хто завітав цієї погожої днини в Водяне на свято. Хочеться вірити, що проведення такого свята і надалі залишиться доброю традицією, буде щирою фінансова підтримка від меценатів і творча – від людей.

Всі присутні досхочу могли повеселитися на дискотеці.

Свято вдалося! З легкою втомою селяни задоволенні та щасливі не поспішаючи йшли додому, аби завтра знову приступити до важкої щоденної праці. «Село живе допоки пісня лине», – запам’яталися слова однієї присутньої на святі бабусі. І таки правда. Водяне – живе село!

Добро віддячується добром. Тож робімо добрі вчинки, допомагаємо один одному. І куди б не закинула нас доля, не забуваймо про своє рідне село.

Фотоальбом >>>>http://vodyanska.gromada.org.ua/album/3084/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь