A A A K K K
для людей із порушенням зору
Водянська громада
Запорізька область, Василівський район

тиждень дитячої книги в КДНЗ я/с «Сонечко»

Дата: 10.04.2018 09:53
Кількість переглядів: 620

Фото без опису

«Сузір`я вічного й святого – дитяча книга на землі»

Читання – це віконце,через яке діти бачать і пізнають світ і самих себе.

В.Сухомлинський

       У вінок весняних свят гарно вплітається традиційне та очікуване свято,прикрашене особливим колоритом – феєрверком дитячих усмішок і книгами. Свято,яке дарує радість спілкування,натхнення,пізнання нового і цікавого – тиждень дитячої книги.

      «Читання – ось найкраще навчання» - стверджує народна  мудрість. Не погодитися з цими словами не можна. В цьому переконуєшся щоразу,коли мова заходить про роль книги в житті людини. Адже книга вселяє в нас любов до рідної  України,повагу до інших народів,інтерес до їхньої культури,виховує почуття патріотизму. Вона навчає рідної мови,розкриває красу поетичного слова. Книга вчить нас бути чесними і працьовитими. Все життя книга допомагає нам вчитись,працювати,жити. Книга наш помічник,а для тих,хто вміє дружити з нею,- вірний друг.

      Особливо вона необхідна дитині у ранньому віці,коли формується майбутня особистість,бо книга і читання – це великі вчителі і вихователі людських душ. Потрібно  обов`язково прищеплювати любов дитини до книги як джерела знань,до усної народної творчості,бо вона допомагає виховувати доброту,чуйність,розвивати спостережливість,логічне мислення,почуття гумору. Нерідко  книга,прочитана ще в дитинстві,залишається в пам`яті на все життя.

       З 2  по 6 квітня в КДНЗ я/с «Сонечко» проходив тиждень дитячої книги. Цей тиждень розпочався святом книги. Вихователі усіх вікових груп познайомили дітей з історією виникнення книг. У групах були створені виставки дитячих книжок. А вихованці  старшої  групи «Калинка» разом зі своїми вихователями (Борисенко І.Г., Лисуренко Н.М.)  та помічником вихователя (Бадло К.Є.) відвідали  Водянську сільську бібліотеку. Бібліотекар  Коробова Т.В. провела  дітям екскурсію по книжковому місту,яке зветься Бібліотекою. Познайомила  дітей з його жителями – книгами,вулицями – книжковими полицями,площею – читальним залом. Разом діти пригадали правила користування  книгою. Малеча прийняла участь у казковій вікторині,грали у гру «Так чи  Ні». На завершення зустрічі бібліотекарі подарували Золотий ключик – ключик до країни знань. Родзинкою тижня дитячої книги став конкурс  «Калейдоскоп  віршів»,на краще  декламування віршів дітьми. Веселий конкурс зібрав у своїм колі всі вікові групи дитячого садочка «Сонечко». Дитячий захід проходив у теплій дружній атмосфері з веселими вікторинами,літературними іграми і казковими героями.

     Компетентне журі конкурсу представляли:  старша медична сестра дитячого садочка Наконечна В.І.,музичний керівник Концур Л.Б. та завідуюча господарством  Мороз  Н.М.

     За підсумками конкурсу діти отримали  грамоти за  краще декламування віршів

    Тиждень дитячої книги закінчився,але отримані емоції залишаться  ще надовго.

    Ритм життя сучасних людей настільки стрімкий,що інколи буває важко знайти вільний час для читання. Так,звичайно,не  потрібно відмовлятися від усіх благ цивілізації:від  комп`ютерів,телефонів,планшетів,ноутбуків та нових віянь техніки,адже вони нам приносять користь. Та варто пам`ятати про книгу,яка дарує нам моральне задоволення та істинні хвилини щастя. Тож нехай книги входять у кожен дім. Шануйте й бережіть її Величність Книгу. І тоді весь розум,мудрість і людська доброта перейдуть до вас через книги. 

 

І.С.Гарбузова,вихователь – методист

КДНЗ я/с «Сонечко»



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь