A A A K K K
для людей із порушенням зору
Водянська громада
Запорізька область, Василівський район

6 лютого стартує реєстрація на ЗНО-2018

Дата: 02.02.2018 10:11
Кількість переглядів: 601

Реєстрація для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні розпочнеться 6 лютого і триватиме до 19 березня 2018 року. Змінити реєстраційні дані буде можливо до 2 квітня 2018 року.

Учасниками ЗНО-2018 є:

  • випускники системи загальної середньої освіти поточного року;
  • учні (слухачі, студенти) ПТНЗ, ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації, які в 2018 році здобудуть повну загальну середню освіту;
  • випускники минулих років (особи, які вже мають повну загальну середню освіту та планують вступати до ВНЗ України).

Для проходження зовнішнього незалежного оцінювання кожен учасник  має право скласти тести щонайбільше з чотирьох навчальних предметів з переліку: українська мова і література, історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, англійська, німецька, іспанська та французька мови.

Як і минулого року, результати трьох навчальних предметів ЗНО будуть зараховуватися як результати державної підсумкової атестації (далі – ДПА).  До переліку цих трьох предметів включено українську мову та літературу (частина з української мови), математику або історію України (частина тесту по періоду ХХ – початку ХХІ століття), а також один із навчальний предметів за вибором випускника.

Якщо випускнику потрібно скласти і математику, і історію України, він може обрати один із цих предметів 2-м предметом ДПА, а інший – 3-м.

Варто наголосити, що у 2018 році ЗНО з української мови та літератури складатимуть випускники не лише шкіл, а й професійно-технічних навчальних закладів і коледжів. Учні (слухачі, студенти) закладів професійної (професійно-технічної) та вищої освіти, які в поточному навчальному році мають складати ДПА з української мови, проходитимуть її у формі зовнішнього незалежного оцінювання, про що мають вказати під час реєстрації.

Для успішної реєстрації потрібно підготувати такі документи та матеріали:

  • копію паспорта громадянина України, а в разі його відсутності – один із документів зазначених у пункті 2 розділу IV Порядку проведення ЗНО;
  • дві ідентичні фотокартки для документів розміром 3х4 см із зображенням, що відповідає досягнутому віку;
  • копію документа про повну загальну середню освіту (для випускників минулих років) або довідку з місця навчання, яка підтверджує, що особа здобуде повну загальну середню освіту в поточному навчальному році  (для учнів (слухачів, студентів) професійно-технічних, вищих навчальних закладів;
  • реєстраційну картку (формується за допомогою реєстраційної форми, яка буде розміщена  на сайті Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО)  www.testportal.gov.ua та на сайті Дніпропетровського регіонального центру оцінювання якості освіти (ДпРЦОЯО) www.dneprtest.dp.ua   з 6 лютого 2018 року).

Окремі категорії осіб мають також подати:

  1. медичний висновок про створення особливих (спеціальних) умов для проходження ЗНО (за формою № 086-3/о);
  2. копію свідоцтва про зміну імені, та/або свідоцтва про шлюб, та/або свідоцтва про розірвання шлюбу (для осіб, у документах яких є розбіжності в персональних даних);
  3. копію нотаріально засвідченого перекладу українською мовою документів, наданих для реєстрації (для осіб, які подають документи, оформлені іноземною мовою);
  4. заяву щодо надання можливості пройти зовнішнє оцінювання з певного(их) предмета(ів) під час додаткової сесії, у якій має бути вказана причина, що унеможливлює участь в основній сесії, та документ, що підтверджує цю причину (для осіб, які мають на це право відповідно до розділу VI Порядку).

Документи учасників ЗНО, які у 2018 році отримують оцінки за державну підсумкову атестацію, надсилають до ДпРЦОЯО відповідальні за ЗНО від закладу освіти (ЗНЗ, ПТНЗ, ВНЗ І-ІІ р.а.).

Випускники минулих років, учні ЗНЗ (звільнені від складання ДПА), учні (слухачі ПТНЗ) та студенти ВНЗ І-ІІ р.а., які у 2018 році не складають ДПА у формі ЗНО  самостійно відправляють пакет реєстраційних документів до ДпРЦОЯО на адресу, вказану в Контрольно-інформаційному листі, що формується за результатами заповнення реєстраційних форм.

За умови успішної реєстрації, ДпРЦОЯО надішле кожному зареєстрованому учаснику ЗНО:

  • Сертифікат ЗНО-2018 (не ламінувати!);
  • реєстраційне повідомлення учасника ЗНО;
  • інформаційний бюлетень «Зовнішнє незалежне оцінювання. 2018 рік.»

На допомогу  випускникам минулих років, які мешкають на території Водянської сільської ради Кам,янсько-Дніпровського району і мають певні технічні проблеми з формування реєстраційної картки, на базі Водянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 ім. Ф.О.Окатенка (с.Водяне, вул. Миру, 149-а) у термін реєстрації буде створений пункт надання консультаційної та технічної допомоги.  

Фото без опису

                                                                    

        

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь