A A A K K K
для людей із порушенням зору
Водянська громада
Запорізька область, Василівський район

КАПІТАЛЬНІ РЕМОНТИ В ШКОЛАХ ВОДЯНСЬКОЇ ОТГ: НОВІ ТЕПЛІ ВБИРАЛЬНІ, ВІКНА, ПОКРІВЛІ ТА УТЕПЛЕНІ ФАСАДИ

Дата: 10.09.2021 12:04
Кількість переглядів: 951

На початку нового 2021/2022 навчального року не лише учні, а й вчителі Водянської  об’єднаної територіальної громади отримали приємні подарунки від депутатського корпусу Водянської сільської ради.

         У Водянській громаді протягом року зроблено різні види капітальних ремонтів в трьох навчальних закладах загальної середньої освіти. Серед іншого – це нові теплі вбиральні, вікна, покрівлі.

       Наприклад, у КЗ «Водянська загальноосвітня школа І-=ІІІ ст. №1 ім. Ф.О.Окатенка», у рамках виконання завдань Президента України з модернізації освіти та належної підготовки до нового навчального року, зробили цілком нові вбиральні. Разом з експертами були розроблені рекомендації для осучаснення туалетів у школах. Зокрема, передбачили повну заміну застарілого сантехнічного обладнання, вентиляції, мереж водопостачання, електричних мереж і каналізації.  Усюди використовувались сучасні якісні матеріали, а також  яскравий дизайн, щоб приміщення гарно виглядали. Туалети для учнів 1-4 класів обладнані дитячими унітазами й окремими перегородками не нижче 1,75 м, а висота раковини не перевищує 0,5 м. Для учнів 5-11 класів кожен санвузол  містить окреме приміщення для рукомийників і окреме — для туалетних кабінок.

      У КЗ «Дніпровська загальноосвітня школа І-ІІІ ст. №1» зробили заміну покрівлі на малому корпусі. Директорка школи Наталія Навозенко тішиться проведеним ремонтом: «Нарешті у нас нова покрівля. Бо ситуація була вже вкрай критичною – вода протікала в класи. Зроблено усе гарно, капітально, з дотриманням усіх норм. Тепер з батьками не переживаємо».

      Важливою складовою є впровадження енергозберігаючих заходів і, зокрема, встановлення сучасних металопластикових вікон. Так, у КЗ «Заповітненська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» встановлено 56 металопластикових вікон, що дозволить заощаджувати тепло та створить комфортні умови для навчання - це перший крок до енергоефективності школи.

     Відділ освіти , молоді та спорту Водянської сільської ради висловлює слова подяки депутатському корпусу та голові громади Сергію Єрмакову за належну підтримку закладів освіти та створення комфортних умов для здобувачів освіти. На позачерговій сесії Водянської сільської ради від 09.09.2021 року депутатським корпусом було прийнято рішення на виділення коштів для капітального ремонту, утеплення фасадів малого корпусу  КЗ «Дніпровська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2» в сумі 1287567 грн.

     Приємно, що розвиток сучасного освітнього середовища, створення належних умов для усіх здобувачів освіти, є одним із першочергових завдань у роботі Водянської об’єднаної територіальної громади та її керівництва зокрема.

 

Микола Ященко


Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь