A A A K K K
для людей із порушенням зору
Водянська громада
Запорізька область, Василівський район

Презентація проекту "Поліцейський офіцер громади"

Дата: 16.03.2021 21:05
Кількість переглядів: 929

   16 березня в актовій залі Водянської сільської ради відбулася зустріч з начальником відділу дільничних інспекторів Головного управління поліції в Запорізькій області Шепелем Євгеном Сергійовичем, який разом з заступником начальника поліції Василівського районного управління Котом Романом Івановичем, Чудновським Олександром Вікторовичем – діючим поліцейським офіцером Роздольської ОТГ та Мінзою Романом Володимировичем – начальником сектору взаємодії з громад кістю – презентували проект  «Поліцейський офіцер громади».

Як повідомив Євген Сергійович: - Поліцейський офіцер громади (ПОГ) - — це офіцер Національної поліції України, який живе та працює у певній об'єднаній територіальній громаді . Його головні завдання — забезпечувати порядок і запобігати правопорушенням і злочинам у межах своєї територіальної громади. Проєкт «Поліцейський офіцер громади» був ініційований у 2018 році і офіційно стартував 29 травня 2019 року, коли 34 поліцейських офіцерів громади розпочали службу в 22-х територіальних громадах Дніпропетровської області.

На сьогоднішній день проєкт «Поліцейський офіцер громади» впроваджено на території 20 об’єднаних територіальних громад Запорізької області, участь у проєкті приймають 30 поліцейських.    

30.10.2020 року,  було представлено 30 поліцейських офіцерів територіальних громад які  розпочали свою роботу на 20 ТГ:

Запорізький район :  6 територіальних громад в яких працює 11 ПОГ ( Біленківська - 2, Широківська – 3, Долинська -2, Новоолександрівська – 1, Михайлівська – 2, Петро-Михайлівська -1).  

Бердянський район : 3 територіальні громади в яких працює 4 ПОГ

( Осипенківська – 2, Берестівська -1, Чернігівська- 1)

 Пологівський район : 4 територіальні громади в яких працює 6 ПОГ( Гуляйпільська -3, Воздвиженська-1, Преображенська -1, Воскресеньска -1)

Мелітопольський район : 6 територіальні громади в яких працює 9 ПОГ

( Веселівська -3, Чкалівська -1, Семенівська -1, Мирненська -1, Новоуспенівська -1, Приазовська -1 )

Василівський район : 1 територіальна громада в якій працює 1 ПОГ

( Роздольська ).

Проєкт є частиною ширшої міжнародної практики під назвою community policing. Тісна співпраця поліцейських з громадянами активно практикується в США, Великій Британії, Франції та інших країнах.

Поліцейські офіцери громади не тільки працюють в конкретній ОТГ, але й переважно там живуть, а отже є частиною громади.

Офіцерів для ОТГ вибирає комісія, до складу якої входять як представники Національної поліції України, так і керівництво тієї громади, в якій офіцер житиме та працюватиме. Як наслідок, про свою роботу поліцейські офіцери звітують не лише перед керівництвом Національної поліції, а й перед головами своїх громад та мешканцями громади.

Стати поліцейськими офіцерами громади можуть тільки чинні поліцейські. Для того, щоб отримати цю посаду, їм потрібно успішно пройти тестування, співбесіду та поліграф, а згодом пройти навчання, яке включає практичні навички, опанування специфіки поліцейської діяльності в сільській місцевості та вивчення основ «community policing».

Поліцейських офіцерів громад  на засадах партнерства забезпечено, службовими кабінетами, логістичними пристроями, комп’ютерною технікою, засобами для фіксації правопорушень.

Основна комплектація кожного поліцейського офіцера громади:

цифрова нагрудна відеокамера, жезл-відмашки (сигнальний диск), старт-кабель в сумці, трос металічний, авто-відео реєстратор, ліхтарями тактичним та акамулдяторно-діодним, набір інструментів, вогнегасник, пила, принтер чеків, гідравлічні ножиці, банківський термінал для оплати штрафу, табельна вогнепальна зброя, засоби індивідуального захисту та спеціальні засоби.

      11 службових автомобілів марки «Рено Дастер» для ефективного виконання своїх службових обов’язків були закуплені Національною поліцією України.

      19  службових автомобілів марки «Рено Дастер» закуплені міжнародними партнерами.

      На сьогоднішній день всі поліцейські офіцери громади повністю укомплектовані транспортними засобами.

     За результатами проведеного опитування в січні 2021 року, 70% громадян України де запроваджено проєкт, довіряють своєму поліцейському офіцер громади, що є великим досягненням оскільки саме рівень довіри громадян є основним результатом роботи поліції. 

      "Поліцеи?ськии? офіцер громади має повноваження дільничного офіцера поліціі?, інспектора ювенальноі? превенціі? та патрульноі? поліці, а головне и?ого завдання — надавати мешканцям якісні поліцеи?ські послуги, щоденно забезпечувати правопорядок на територіі? обслуговування, своєчасно реагувати на проблеми громади та запобігати вчиненню правопорушень", — пояснюють у поліції.


Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь